Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το καλύτερο φαλάφελ της Καβάλας θα το φάτε στο «Bitte-Fate»



INFO : Έφτασαν και οι μέρες της νηστείας που θα αποκορυφωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα , όλοι θα πρέπει να νηστέψουμε  για να απολαύσουμε με μεγαλύτερη  όρεξη και διάθεση τον οβελία της Λαμπρής . Γι’  αυτό  το διάστημα λοιπόν  που θα νηστέψετε οι περισσότεροι  έχω να σας προτείνω μια υπέροχη γεύση  που προσωπικά εκτιμώ  απεριόριστα και θεωρώ πως θα αρέσει και σε σας .Στο «ψαγμένο» …….γευστικά  «Bitte-Fate»   που λειτουργεί  από το 2007 στην οδό Δαμιανού , δίπλα από τη πλατεία Καπνεργάτη  θα δοκιμάσετε το καλύτερο - ever φαλάφελ της Καβάλας .

H  ΚΑΤΑΓΩΓΗ  ΤΟΥ :   φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)   μας έρχεται από τις αραβικές χώρες  όπου αποτελεί ένα εξαιρετικά  δημοφιλές σνακ ενώ είναι ευρέως  διαδεδομένο και  στις  κουζίνες του Λίβανου, της Παλαιστίνης , της Συρίας και της Ιορδανίας.

 
ΤΟ  ΦΕΛΑΦΕΛ : Του «Bitte-Fate»  είναι νοστιμότατο , τραγανό  και πολύ χορταστικό. Στο σερβίρουν σε  αραβική πίτα η  τορτίγιας με μαρούλι, ντομάτα, ταχίνι και μαϊντανό, αλλά μπορεί να προσθέσει κανείς και την πεντανόστιμη καυτερή σάλτσα  που φτιάχνει  για έξτρα ενισχυμένο πικάντικο αποτέλεσμα .  Αυτό το σούπερ χορταστικό γεύμα  ( η τορτίγια  είναι τεράστια )  κοστίζει  2,4 ευρώ.