Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κωνσταντινούπολη : Γύρω από τη …σχάρα του « Zubeyir Ocakbasi»



INFO : Το εστιατόριο « Zubeyir Ocakbasi» στεγάζεται από το 2006 σ’  ένα  διώροφο ιστορικό κτίριο στον πεζόδρομο της Istiklal Cadessi και πολλοί ορκίζονται πως φτιάχνει το καλύτερο κεμπάπ στην πόλη . Την παράσταση κλέβει το ocakbasi, η μακρόστενη, χάλκινη εστία στην οποία ψήνονται εκλεκτά κρεατικά στα κάρβουνα πριν καταφτάσουν στα τραπέζια ζουμερά και καλοψημένα. Για να απολαύσετε  πραγματικά  τη μαγεία  του γεύματος  αξίζει να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να  σας  βάλει να  καθίσετε  γύρω  από αυτήν την παραδοσιακή τουρκική ψησταριά και  να παρακολουθήσετε  τον τεχνίτη πως παρασκευάζει τα κεμπάπ  και πως τα ψήνει στη σχάρα ,  ενώ θα γαργαλάει απαλά  τα αυτιά  σας το  τσιτσίρισμα  από το ψήσιμο τους  . Προσωπικά μέτρησα  τρεις   διαφορετικούς  τύπους    κεμπάπ , αυτό των Αδάνων της  Urfa, και το  Beyti που  προσφέρεται  με άφθονη ντομάτα  και  σάλτσα γιαουρτιού ενώ ξεχώρισα  το Ciger sis (συκώτι σουβλάκι)  και το Kuzu  sis (αρνίσιο σουβλάκι) . Μη χάσετε  επίσης τη γευστικότατη ζεστή σαλάτα από φρεσκοψημένη μελιτζάνα, ντομάτα και κρεμμύδι . Μπορεί στα περισσότερα εστιατόρια  να απαγορεύεται  το αλκοόλ   για θρησκευτικούς  λόγους  αλλά εδώ στο « Zubeyir  Ocakbasi» θα βρείτε εξαιρετικές  ρακές και παγωμένες  μπίρες Efes Pilsen .
Tips : Istiklal Caddesi, Bekar Sokak 28,  Τηλ: +90 212 293 3951 , Ώρες λειτουργίας :  Από το μεσημέρι έως  τη 1 το πρωί , Tιμές : Οι μεζέδες  από 7-9 TL και τα κεμπάπ από 22-45 TL

Πως θα πάτε :  Με το τραμ στο Kabatas και από εκεί με το τελεφερίκ στη πλατεία Ταξίμ