Απ’ όλες τις τυρόπιτες των νησιών του Αιγαίου, η τυρόπιτα της Πάτμου είναι από τις πιο νόστιμες και αναμφίβολα η πιο πληθωρική. Σε σχήμα τάρτας (ανοικτής πίτας) ή υπερμεγέθους μυζηθρόπιτας έχει διστάσεις διαμέτρου τουλάχιστον 10 πόντων και πάχους 4 πόντων και περιέχει αναμεμειγμένα τριών ειδών τυριά. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, βούτυρο, ελαιόλαδο, καφέ ζάχαρη, γάλα, μαγιά, ανθόνερο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα ενώ η γέμιση περιέχει ισόποσες δόσεις φέτας, πατινιώτικης μυζήθρας και φρέσκου πατινιώτικου τυριού με πολλά ντόπια αυγά (αντιστοιχεί περίπου ενάμιση αυγό σε κάθε τυρόπιτα).
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016
Πάτμος : Η απίθανη πατινιώτικη τυρόπιτα !!!!
Απ’ όλες τις τυρόπιτες των νησιών του Αιγαίου, η τυρόπιτα της Πάτμου είναι από τις πιο νόστιμες και αναμφίβολα η πιο πληθωρική. Σε σχήμα τάρτας (ανοικτής πίτας) ή υπερμεγέθους μυζηθρόπιτας έχει διστάσεις διαμέτρου τουλάχιστον 10 πόντων και πάχους 4 πόντων και περιέχει αναμεμειγμένα τριών ειδών τυριά. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι, βούτυρο, ελαιόλαδο, καφέ ζάχαρη, γάλα, μαγιά, ανθόνερο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα ενώ η γέμιση περιέχει ισόποσες δόσεις φέτας, πατινιώτικης μυζήθρας και φρέσκου πατινιώτικου τυριού με πολλά ντόπια αυγά (αντιστοιχεί περίπου ενάμιση αυγό σε κάθε τυρόπιτα).
Οuzo bar fish restaurant «Ψαράκι» : Υπέροχες ψαροκαταστάσεις στο κέντρο της Καβάλας !!!

☛ To «Ψαράκι» : είναι ένα όμορφο,
εξαιρετικά καλόγουστο, και τίμιο ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής, ouzo bar fish
restaurant
στο κέντρο της Καβάλας. Εδώ θα βρείτε θαλασσινές γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία ,
πολλά καλούδια-ορεκτικά και για τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες , ενώ ο σεφ
προσθέτει κάθε μέρα στο μενού δύο-τρία διαφορετικά μαγειρεμένα φαγητά. Καθώς
άρχισε να ρέει το τσίπουρο ξεκίνησαν να έρχονται τα …..πρώτα πιάτα , τα
νοστιμότατα σαρμαδάκια της Τούλας από αγνά αμπελόφυλλα και σπιτικό τζατζίκι , η Κυκλαδίτικη Μόστρα από Κρητικό παξιμάδι με φρέσκα
μυρωδικά , κοπανιστή Τήνου , λούντζα Μυκόνου και ντομάτα , το εξαιρετικό
Καρπάτσιο κουτσομούρας από καθαρό φιλέτο ψαριού μαριναρισμένο για δυο ώρες σε
μοσχολέμονο και αρωματισμένο με ροζ πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το
Φαναριώτικο καπνιστό σκουμπράκι επάνω σε μαξιλαράκι ψητής ντομάτας και
κρεμμυδιών καραμελέ , ο παραδοσιακός Θασίτικος χταποδοκεφτές με φρέσκα
κρεμμυδάκια , μαραθόριζα και μεσογειακά μυρωδικά και τέλος αυτά τα υπέροχα γλυπτά της θάλασσας οι φούσκες που μας έφερε έκρυβαν μέσα στη λαχταριστή σάρκα τους την
ακαταμάχητη ιωδιούχα γεύση της θάλασσας . Όταν ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε τα δεύτερα
πιάτα διαλέξαμε λούτσους τηγανητούς , τσιπούρες μικρές παρέα με λιθρινάκια
λεμονάτα , και κριθαράκι με θαλασσινά, ντοματούλα και κρόκο Κοζάνης. Θα ήθελα όμως
να σταθώ ιδιαίτερα σε δυο καταπληκτικά πιάτα
που έφτιαξε ο δαιμόνιος
chef Παναγιώτης Χατζησταματίου. Το
μοναδικό καρπάτσιο από αιγαιοπελαγίτικο
λαυράκι που ήταν πεντανόστιμο εξαιρετικά
δροσιστικό και ελαφρύ. Το άρωμα των εσπεριδοειδών και του ροζ πιπεριού γέμιζε
το στόμα μας και έσβηνε την καλοκαιρινή θέρμη του μεσημεριού .
Τα
νιόκι (gnocchi) είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας που εδώ
στην Ελλάδα θα το βρούμε σε πολλές παραλλαγές . Παρασκευάζονται από πατάτα και
αλεύρι ενώ ταιριάζουν τέλεια με όλα τα θαλασσινά ιδιαίτερα όμως με τα μύδια.
Στο πιάτο αυτό ο Παναγιώτης Χατζησταματίου σοτάρισε τα νιόκι με
τα μύδια πρόσθεσε τυρί φέτα ενώ η υπέροχη σάλτσα του απογείωσε το πιάτο .
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016
ΚΑΒΑΛΑ : Εδωδιμοπωλείον- μεζετζίδικο «ΤΥΡΑΞΙΑ»
☛ Το Εδωδιμοπωλείον- μεζετζίδικο «
ΤΥΡΑΞΙΑ» βρίσκεται απέναντι από το σταθμό των Υπεραστικών λεωφορείων Καβάλας , πρόκειται για ένα παραδοσιακό μπακάλικο το
οποίο λειτουργεί και ως μεζεδοπωλείο σε έναν όμορφο χώρο γεμάτο με vintage αντικείμενα . Τα προϊόντα του
μπακάλικου προέρχονται από πολλές περιοχές της Ελλάδας και όποιος μερακλής
αποφασίσει να τα δοκιμάσει γίνονται μεζέδες και σερβίρονται στο μεζεδοπωλείο
συνοδεία τσίπουρου , κρασιού και μπύρας . Εδώ θα βρείτε του κόσμου τα
καλούδια!!! όλα τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής αλλά και της χώρας μας ,
από τυροκομικά, αλλαντικά, ελιές, λάδια, έως μπαχαρικά, βότανα,
μανιταροπροϊόντα , κρασιά, τσίπουρα, ούζα και πολλά άλλα.
Είναι ξεχωριστό το burger του «Τσαλαπετεινού» στη Καβάλα (15/12/2015)
☛ O Τσαλαπετεινός “ανακαίνισε” και
ανέδειξε το burger στη Καβάλα το έκανε αληθινό,
ξεχωριστό , μυρωδάτο , και ζυμωμένο με μοσχαρίσιο φρέσκο κιμά που πλάθεται τη
στιγμή της παραγγελίας . Το burger συνοδεύουν αληθινές, τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και η
απίθανη καπνιστή σος Jack Daniels . Τι άλλο να ζητήσεις ……ε καλά…… όποιος είναι μερακλής ζητάει
ευγενικά να του φέρουν και το ταμπάσκο για πιο spicy γεύση !!!!
Νέα Καρβάλη- Καβάλας : Εδώ θα δοκιμάσετε τα νοστιμότερα καραμανλίδικα λουκάνικα
☛ Το κορυφαίο καραμανλίδικο λουκάνικο θα τα γευτείτε στη
ταβέρνα του Γιάννη Θωμαΐδη στη παραλία της Νέας Καρβάλης . Είναι ένα υπέροχο
πικάντικο λουκάνικο (χωρίς να είναι καυτερό) σε σχήμα πετάλου μέσα σε φυσική
μεμβράνη , φτιαγμένο από μοσχαρίσιο κρέας και χωρίς ιδιαίτερα λίπη. Η
εξαίσια γεύση του οφείλεται στην αυστηρή επιλογή του μοσχαρίσιου κρέατος και στον συνδυασμό των πικάντικων
μπαχαρικών που βάζουν κατά τη ζύμωση του (σκόρδο, τσιμένι, κύμινο κ.ά.) . Φτιάχνονται
με τη δοκιμασμένη συνταγή που έφεραν από τη μακρινή Καππαδοκία και Κιλικία οι
πρόγονοι των Καραμανλήδων. Και οι Καραμνλήδες είναι άπιαστοι στη παραγωγή αλλαντικών
, ξέρουν να φτιάχνουν τον κορυφαίο παστουρμά και τα νοστιμότερα λουκάνικα .
Tips : Παραλία Νέας Καρβάλης , Καβάλα
, τηλ: 6973338108
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)