Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΣΠΟΡΟΣ: Ποιοτικές μεζεδοκαταστάσεις στο κέντρο της Καβάλας



Η ΘΕΣΗ : Στο κέντρο της Καβάλας στη παλιά οινοποιία Γαρουφάλλου κοντά στον Άγιο Νικόλαο

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ : Ο διάκοσμος λιτός, η ατμόσφαιρα καθαρή ενώ ο εσωτερικός του χώρος είναι στολισμένος με διάφορα vintage αντικείμενα και διαφημιστικές πινακίδες 

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ : Αρκετά καλό , διαλέξαμε φανάρι σαγανάκι ήταν απίθανο η κατάλευκη σφριγηλή σάρκα του ανέδυε την ευωδιά της θάλασσας , το χταπόδι του μαλακό και γευστικό , το καλαμάρι τραγανό και ζουμερό , το καπνιστό λαυράκι ήταν ομολογουμένως μια ευχάριστη έκπληξη , η φάβα του με καραμελώμενα κρεμμύδια στη μέση άπαικτη , και οι ντοματοκεφτέδες του νοστιμότατοι . Οι σαλάτες του φρέσκες και σε πολύ μεγάλη ποσότητα χωρίς τσιγκουνιές σε υλικά και λάδι . 
     ΟΙ  ΓΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ 

 





Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Λαβράκι χτιστό σε κρούστα αλατιού



Τι χρειαζόμαστε :

  • 1  λαβράκι γύρω στα  δυο κιλά  είναι αρκετό για μια παρέα τεσσάρων ατόμων
  • 3 κιλά αλάτι χοντρό
  • 3 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • Διάφορα φρέσκα αρωματικά  χόρτα
  • Λαδολέμονο

Εκτέλεση της συνταγής :


1)Πλένουμε το λαβράκι  και το καθαρίζουμε από τα εντόσθια του δεν  αφαιρούμε όμως τα λέπια του για να κρατήσουμε όλα τα υγρά  στη σάρκα του  

2) Στο άνοιγμα της κοιλιάς βάζουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και στη συνέχεια τη «ράβουμε»  για να μη χάσουμε τα αρώματα και τους χυμούς του ψαριού.

3)  Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο και μέσα ρίχνουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.

4)  Στο ταψί βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο, πάνω βάζουμε αρκετό αλάτι και τοποθετούμε το ψάρι μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλάτι και το χτίζουμε πατώντας το με τα χέρια μας.

5)  Κλείνουμε καλά και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο αρχικά για μισή ώρα. Στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη μεριά το ψάρι και ψήνουμε για  40 λεπτά ακόμα στους 200ο 

6) Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, σπάζουμε το αλάτι και με προσοχή αφαιρούμε τη πέτσα  του ψαριού.

7)  Σερβίρουμε το ψάρι  με λαδολέμονο.