Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Samos : Cheese & Wines Presentation (August 2019)


A gastronomic event of particular interest, took place in Samos island, Greece on Saturday 17/8/2019 starring the products, Naxos Gruyere, fine wines from Samos but also from the Emilia Romana region of Italy, through the European program Mediterranean Cheese and Wines for the presentation of the specific PDO and PGI products in Greece, France, Germany and Italy. The event took place on the coastal avenue of Samos alongside the "we make the city" events and was a pleasant surprise for the public and the invited guests. On a platform specially designed for the event, distinguished sommelier Aris Sklavenitis presented the PDO wines of Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis and Samos Nectar of Samos EOS, while Samoan chef Vangelis Bilibas surprised the guests with of EAS Naxos. The show was followed by "cheese & wine tasting" on the impressive stand set up for the program. The guests had the opportunity to be informed by the representatives of the cooperatives EAS NAXOS and EOS SAMOS about their history, their cultural course to date and their excellent products.



























Samos : Cheese & Wines Presentation (August 2019)


Μία γαστρονομική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, το Σάββατο 17/8/2019 με πρωταγωνιστές τα προϊόντα, γραβιέρα Νάξου , εκλεκτούς οίνους από τη Σάμο αλλά και από την περιφέρεια Emilia Romana της Ιταλίας, μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines για την παρουσίαση των συγκεκριμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, παράλληλα με τις εκδηλώσεις «we make the city» και αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για το κοινό και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την εκδήλωση, ο διακεκριμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους ΠΟΠ οίνους Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar της ΕΟΣ Σάμου, ενώ ο Σαμιώτης chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με τις εξαιρετικές μαγειρικές προτάσεις γραβιέρας της ΕΑΣ Νάξου. 

Μετά το show ακολούθησε «cheese & wine tasting» στο εντυπωσιακό περίπτερο που στήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος. Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών ΕΑΣ Νάξου και ΕΟΣ Σάμου για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους πορεία μέχρι σήμερα αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα.