Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη : Οι ξεχωριστές γεύσεις του "Kitchen bar"

 Info : Το "Kitchen bar" θα το βρείτε στην αποθήκη Β΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης , 300 περίπου μέτρα μετά το Μουσείο Φωτογραφίας , σε μια προνομιακή θέση με απίστευτη θέα στον Θερμαϊκό και τον Λευκό Πύργο . Τα βλέμματα του κόσμου συγκεντρώνει η τεράστια , κυκλική, ανοιχτή κουζίνα του. Εκεί μπροστά στα μάτια σας, δημιουργούνται όλες οι φοβερές γεύσεις που θα δοκιμάστε υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του chef Μιχάλη Φανερωμένου (ο οποίος αν δεν κάνω λάθος κατάγεται από την Καβάλα).

Food: Το μενού ισορροπεί μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας (ενίοτε και πολίτικης) , ξεκινήσαμε με μια εξαιρετική δροσερή Κυπριακή σαλάτα  από  ψητές μελιτζάνες , τοματίνια, πιπεριές, ρόκα,  ελιές,  ψημένο χαλούμι και συνοδεία μπαλσάμικου . Το πρώτο πιάτο είχε και ιστορικό όνομα «Μπεχ Τσινάρ» έτσι ονομαζόταν παλιότερα η περιοχή της Θεσσαλονίκης που σήμερα βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης , ένα καλοδουλεμένο αιχμηρό και ξεχωριστό ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα , τρούφα και φρέσκο γαλλικό τυρί Chevre.  Ακολούθησε το «Terra kota» μπούτι κοτόπουλου  γεμισμένο με μανιτάρι, προσούτο, κρεμμυδάκι αργοψημένο στο φούρνο και  σερβιρισμένο με πατάτες skins (ψημένες με τη φλούδα). Ακολούθησαν οι γεύσεις της Πολίτικης κουζίνας στο τραπέζι μας με το  “Sultan Kebab” , ζουμερό και σέρτικο κεμπάπ από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά με συνοδεία  πιλαφιού , πουρέ μελιτζάνας  και δροσερής  sauce γιαουρτιού(μια παραλλαγή του διάσημου χουνκιάρ μπεγιεντί , μόνο που εδώ τη θέση του αρνίσιου κρέατος πήρε ο κιμάς) . Το παραδοσιακό «Κερκυραϊκό  Σοφρίτο» από μοσχαρίσιο φιλέτο και  σάλτσα αρωματισμένη  με σκόρδο και ξύδι από λευκό κρασί , άρεσε κατά γενική ομολογία σε όλη τη παρέα . Ολοκληρώσαμε μ’ ένα πιάτο της μεσογειακής κουζίνας το  Ναπολιτάνικο  “Mama rosa”  χοιρινή μπριζόλα μαγειρεμένη με μανιτάρια, sauce ντομάτας , βότανα και σβησμένη με Ιταλικό κρασί . Και μην ξεχνάτε αγαπητοί αναγνώστες το καλό φαγητό δεν είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά ανάγκη για όλους !!!

Tips: Όσο για το που θα απολαύσετε το γεύμα σας , μπορείτε απλά να επιλέξετε ανά περίπτωση και διάθεση, είτε το περιμετρικό πάσο γύρω από τη κουζίνα με θέα τους μάγειρες σε δημιουργικό οίστρο, είτε στην κλασσική ξύλινη American style τραπεζαρία .Αν πάλι θέλετε να τσιμπήσετε ελαφρά, μπορείτε να επιλέξετε τη ζεστασιά του soba bar ή του tzaki bar στον πάνω όροφο, με σήμα κατατεθέν τη σόμπα και το τζάκι αντίστοιχα... και το καλοκαίρι  τραπεζάκια έξω με θέα τον Θερμαϊκό και τον Λευκό Πύργο.

 

 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου