Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα "βρώμικα" της Πόλης : τα θερμιδοφόρα ντόνερ κεμπάπ !!!!




Tο ντόνερ κεμπάπ (Τουρ. döner kebap), που σημαίνει «σούβλα που γυρίζει», είναι η ονομασία  του πιο διασήμου  «βρώμικου»  φαγητού  της Κωνσταντινούπολης.  Το καλύτερο ντόνερ κεμπάπ το φτιάχνουν οι  Τούρκοι  από αρνί (δεν πιστεύω  να σας  ενοχλεί  η  μυρωδιά του  ) και για αυτούς   που δεν θέλουν να πάρουν πολλές θερμίδες  υπάρχει  η επιλογή του κοτόπουλου. Έπρεπε να  περπατήσω στη Πόλη για μερικές ημέρες  και να διαπιστώσω πως υπάρχουν και άλλες τρεις   ενδιαφέρουσες γεύσεις  ντόνερ κεμπάπ  που όμως δεν της βρίσκεις  σε πολλά  σημεία . Είναι το  sogan kebabs (γύρος αρνί με σάλτσα από ρόδι),  το acili kebabs (γύρος αρνί με καυτερά μπαχαρικά) και το γευστικότατο komsu kebab (γύρος αρνί με παστουρμά και τυρί τσένταρ) εδώ το τελευταίο είναι λιγάκι  εξευρωπαϊσμένο και θα το γευτείτε  αποκλειστικά στο εστιατόριο Komsu που βρίσκεται στη περιοχή  Nisantasi  της  Κωνσταντινούπολης .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου