Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Παραδοσιακή μαγειρίτσα

 Τα Υλικά μας : 1 συκωταριά αρνίσια ,200 γραμμάρια έντερα , 2 μαρούλια χοντροκομμένα , 1 ματσάκι άνηθο,  ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα , 10 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ,  1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι , ½ φλιτζάνι λάδι .

Η παρασκευή:  Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια και ζεματίζουμε τη συκωταριά και τα έντερα για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ½ φλιτζάνι λάδι το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη συκωταριά, τα έντερα ,  τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό, το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε τα  μαρούλια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Για το αυγολέμονο θα χρειασθούμε :  2 αυγά ολόκληρα ,  2 κρόκους και χυμό από 2 λεμόνια

Το αυγολέμονο: χτυπάμε τα ασπράδια από τα 2 αυγά και σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Ξεχωριστά χτυπάμε τους 4 κρόκους. Ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο ζωμό από την μαγειρίτσα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό. Σερβίρετε ζεστή.

 





                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου