Τα Υλικά μας : 1
συκωταριά αρνίσια ,200 γραμμάρια έντερα , 2 μαρούλια χοντροκομμένα , 1 ματσάκι
άνηθο, ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα , 10
φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια , 1 ξερό
ψιλοκομμένο κρεμμύδι , ½ φλιτζάνι λάδι .
Η παρασκευή: Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια και ζεματίζουμε τη συκωταριά και τα έντερα για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ½ φλιτζάνι λάδι το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη συκωταριά, τα έντερα , τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό, το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε τα μαρούλια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Για το αυγολέμονο θα χρειασθούμε : 2 αυγά ολόκληρα , 2 κρόκους και χυμό από 2 λεμόνια
Το αυγολέμονο: χτυπάμε τα ασπράδια από τα 2 αυγά και σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Ξεχωριστά χτυπάμε τους 4 κρόκους. Ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο ζωμό από την μαγειρίτσα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό. Σερβίρετε ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου