Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

TROOPER – A new premium British Beer from Iron Maiden and Robinsons Brewery



Info British rock legends Iron Maiden have teamed up with Cheshire family brewers Robinsons to create a new beer, "Trooper".  Real ale fan and history aficionado Bruce Dickinson, Maiden's vocalist, played a major role in developing the unique flavour of the beer, entailing ongoing visits to Robinson’s brewery in Stockport. Dickinson's on-stage Union Jack flag-waving military character is an iconic element of the band's live concerts and "The Trooper", written by bassist Steve Harris, is one of Maiden's most popular songs and one of the highlights of any Maiden show. Announcing the partnership, Oliver Robinson, Managing Director of Robinsons, said: "This collaboration - between two huge British success stories - makes for an ideal and natural match; Bruce Dickinson loves his real ale, and Robinsons Brewery is one of Britain’s most established and respected independent family-owned brewers."  And Bruce Dickinson added: "I'm a lifelong fan of traditional English ale; I thought I'd died and gone to heaven when we were asked to create our own beer. I have to say that I was very nervous: Robinsons are the only people I have had to audition for in 30 years. Their magic has been to create the alchemical wedding of flavour and texture that is Trooper. I love it."  Iron Maiden, who continue their Maiden England World Tour this summer - including an historic return to the Download Festival, Donington Park, headlining for a record fifth time - have been at the forefront of heavy rock worldwide for more than three decades. Maiden are one of Britain’s most influential and revered bands, with close to 90 million album sales, more than 2,000 live performances in 58 countries and 15 studio albums described by critics as being of "unerring quality and power", including the most recent - The Final Frontier - which is their biggest ever chart success attaining No.1 positions in over 28 countries including the UK. Robinsons has been brewing award-winning beers from its Unicorn Brewery in Stockport for 175 years. Best known for its legendary ‘Old Tom’ strong ale, which was voted ‘World’s Best Beer’ by the international Beers of the World publication, it is Robinsons’ younger ales (Dizzy Blonde and ‘build a rocket boys!’ beer; produced in partnership with Manchester band Elbow) that have lately been causing a stir in the beer world and introducing future ale drinking generations to Robinsons.  Oliver Robinson said: "Trooper is a premium British ale with true depth of character and flavour. For more than thirty years, the unmistakable icon of Eddie, the band’s instantly-recognisable mascot, has adorned every album cover, T-shirt and poster - so it is fitting that Eddie will now adorn the cask pump clip and take centre stage on the bottle label of Trooper. “Not only do Iron Maiden genuinely enjoy a good pint of cask ale, but so do many of their fans - and they have an important part to play in our customer base. This partnership works for both of us. Music and beer are great treats for the senses in their own right, but the combination is very powerful. Authentic collaborations such as this are invaluable not only to our company but to the industry as a whole, because it shows that the world of real ale is more than just manufacturing, it is liquid artistry by the people who brew it - and for the people who drink it.” Fans of both Iron Maiden and real ale can sign up to get news and updates on Trooper Premium British Beer from ironmaidenbeer.com, where bottles will be available to purchase by both UK and overseas customers from May 2013.


 






  
 

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μαγειρεύουμε Ιρλανδικές πατάτες !!!!



Την συνταγή μου εμπιστεύτηκε ο φίλος μου Δημήτρης Σιγάλας  από τον  Πειραιά ,εγώ απλά ήμουν ο βοηθός του στην όλη διαδικασία .Συνοδεύσαμε το πιάτο με αγγλική  μπύρα  την «Trooper» που διαθέτουν οι «Iron Maiden» από το official site του συγκροτήματος  : 

Τα υλικά  μας :
3 μέτριες ψιλοτριμμένες πατάτες 
1/2 φλ. αλεύρι
1/3 κ.γλ. αλάτι
1/3 κ.γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσ. γάλα
1/3 κ.γλ. baking
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Αφού καθαρίσουμε  τις πατάτες  στη συνέχεια τις περνάμε από ένα  λεπτό τρίφτη ,τις  αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε  και τις βάζουμε στο σουρωτήρι για μερικά λεπτά  να απομακρυνθούν τα υγρά τους . Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, αλεύρι, baking, αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο ) και ανακατεύουμε καλά.  Το μείγμα μας είναι έτοιμο ,βάζουμε λίγο λάδι καρύδας (για να έχει λιγότερες θερμίδες  το φαγητό μας )  σ’ ένα  αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε  δυο κουταλιές από το μείγμα μας και το τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές.





Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Barcelona: To Μουσείο Σοκολάτας


Info Είναι αναμφισβήτητα το πιο "γλυκό" μουσείο που έχω επισκεφτεί ποτέ, ο λόγος για το Μουσείο Σοκολάτας ( "Museu  de  la  Xocolata" ) που βρίσκεται στη παλιά πόλη της Βαρκελώνης. Εδώ τα εκθέματα είναι όλα από σοκολάτα , φτιαγμένα με πολύ μεράκι και μεγάλη φαντασία , αναπαριστούν δημοφιλείς ήρωες κινούμενων σχεδίων , φυσιογνωμίες της Ισπανικής ιστορίας και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από το μουσείο η σοκολατένια απεικόνιση της επίσημης αγαπημένης ομάδας Barcelona .Μάλιστα ένας υπάλληλος του μουσείου με πληροφόρησε πως η Ισπανία ήταν στην πραγματικότητα η χώρα που εισήγαγε τη σοκολάτα στην Ευρώπη. Πρωτοέφτασε το 1528, όταν ο κονκισταδόρ Hernan Cortes έστειλε σπόρους από κακάο στον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Κάρολο τον Ε', στη Μαδρίτη. Να σας πω ότι οι Ισπανοί θεωρούν τη σοκολάτα κάτι σαν εθνικό τους προϊόν, και η πρώτη βιομηχανική σοκολάτα κυκλοφόρησε στη Βαρκελώνη ήταν το 1777. Όταν τελειώσετε την περιήγηση σας στο Μουσείο σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την υπέροχη ζεστή σοκολάτα στo cafe του Μουσείου, είναι σκέτος πειρασμός !!!!


 






Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μουσείο σοκολάτας , ανοίγει τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου 2014



Info Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, 2.500τμ !!! Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας». Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων. Οι επισκέπτες του «Εργοστασίου» θα συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους. Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει. Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 λοιπόν ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της σοκολάτας, ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε και να γίνετε μέρος της πρωτόγνωρης αυτής εμπειρίας. Θα είμαστε εκεί !!!!!