Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

DETROP 2017 : Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης



10th International Culinary Competition of Southern Europe-Thessaloniki, Greece


Info : Καλά τα πήγε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής  που διεξήχθη  3 με  6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Στόχος του διαγωνισμού ήταν  η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά . Συγκεντρώθηκαν  ταλαντούχοι σεφ και μαθητές σχολών μαγειρικής από όλη την Ελλάδα  και τις Βαλκανικές χώρες  και επέδειξαν τις ικανότητές τους  στη μαγειρική δημιουργώντας πιάτα  υψηλών απαιτήσεων . Δόθηκαν βραβεία  σε περισσότερες από 30  διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες, ενώ τα μετάλλια απένειμαν στους διαγωνιζόμενους κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι chef  όπως ο  Άρης Τσανακλίδης ο Ηλίας  Μαμαλάκης  , η Αργυρό Μπαρμπαρίγου , ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ,ο Αναστάσιος Μπαλανίκας , ο γερμανός  Thomas Gugler , ο αμερικανός  Ray Mc Cue , ο τούρκος Emrah Koksal , ο κύπριος  Νίκος Κωνσταντίνου  κα .  

Tips :  Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης της Λέσχης παγκοσμίως. Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής γευσιγνωσίας. 

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου