Info : O Αϋχάν Εκιντζί (Ayhan Ekinci) είναι ένας δραστήριος και χαρισματικός Τούρκος chef που μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες
του κόσμου πειραματιζόμενος με συνταγές
και γεύσεις διαφόρων εθνικοτήτων . Πριν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε
για μερικά χρόνια στην Αθήνα , ενώ υπήρξε
και προσωπικός μάγειρας του Σωκράτη Κόκκαλη όταν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού .
Σήμερα ο Αϋχάν διαθέτει το δικό του εστιατόριο
“AYHAN Authentic Oriental Cuisine” σε ένα ιστορικό χώρο στο ισόγειο
της Μονής Λαζαριστών . Εδώ λοιπόν σε μια
καθαρά ανατολίτικη ατμόσφαιρα με τα αντίστοιχα
ακούσματα να χαϊδεύουν τα αυτιά σας θα βρείτε
αυθεντική τουρκική κουζίνα με πολλά παραδοσιακά πιάτα της γείτονος .Τα σκήπτρα
των γεύσεων κρατούν το ονειρικό χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό κρέας με πουρέ καπνιστής
μελιτζάνας) , το πικάντικο Άδανα κεμπάπ που το μυστικό της γεύσης του οφείλεται στα μπαχαρικά και ειδικά στο kirmizi pul biber που του χαρίζει αυτή την απολαυστική και ιδιαίτερη πικάντικη
γεύση ,ο Αϋχάν το συνοδεύει με πιλάφι ,μαϊντανό , κόκκινο κρεμμύδι και ψημένη ντομάτα
. Και τέλος το «Ταβούκ Μπετί» που είναι το
κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου τυλιγμένο σε πίτα λαβάς σερβιρισμένο με σος
γιαουρτιού και το φιστικλί
κεμπάπ ζυμωμένο
με φιστίκι , ένα διαφορετικό πιάτο και πολύ
νόστιμο . Στα ορεκτικά δεν θα αναφερθώ γιατί είναι πολλά και νοστιμότατα θα αφήσω
να τα ανακαλύψετε μόνοι σας . Φτάνοντας στο επιδόρπιο δεν γενάτε θέμα να μην δοκιμάσετε
το τέλειο και τραγανό κιουνεφέ αν θέλετε να κλείσετε ισορροπημένα ένα αυθεντικό
τουρκικό γεύμα.
Tip : Ayhan Authentic
Oriental Cuisine Μονή Λαζαριστών,
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, Τηλ.
2310-647524 .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου