Φτάνοντας στα ηρωικά Ψαρά η μοναδική επιλογή για να περάσετε αξέχαστα και να δοκιμάσετε διαφορετικές και εξαίσιες γεύσεις είναι η Ταβέρνα της Γαρουφαλλιάς και του Χρηστού «Ηλιοβασίλεμα» που βρίσκεται στο Κάτω Γιαλό . Εκτός από τους αστακούς που τους μαγειρεύει σε τέσσερις εκδοχές , αστακομακαρονάδα,
κριθαρότο με αστακό , τηγανητό(!!!) και αστακό με σκορδαλιά , αν είσαι τυχερός και έχει φτιάξει τα υπέροχα κουφωτά μακαρόνια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις . Η ονομασία τους από περιοχή σε περιοχή αλλάζει, με αποτέλεσμα να είναι γνωστά και ως γκόγκες, γκόγκλιες ή χερίσια ή κουφωτά όπως ονομάζονται στα Ψαρά. Τι κάνει λοιπόν η Γαρουφαλλιά παίρνει χωριάτικο ψιλοαλεσμένο αλεύρι, προσθέτει νερό και αλάτι (τα υπόλοιπα υλικά δεν μου τα είπε γιατί είναι η συνταγή μυστική ) τα ζυμώνει και φτιάχνει τα μακαρόνια ένα προς ένα με τα χεράκια της !!! Τα Κουφωτά μακαρόνια
η Γαρουφαλλιά τα σερβίρει με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και τριμμένο τυρί με….. αποτέλεσμα οι σιελογόνοι
αδένες να πάλλονται από ικανοποίηση !!!
Tips : Ταβέρνα «Ηλιοβασίλεμα» στη παραλία του Κάτω Γιαλού , Ψαρά , Τηλ για παραγγελίες : 2274061121 ,6932315205
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου