Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ταβερνείο Αϊβαλί : Ανατολίτικο γαστρονομικό μεγαλείο



 Η επίσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Αϊβαλί» είναι ένα ταξίδι νοστιμιάς στα βάθη της Ανατολής. Καθημερινά ο σεφ χρησιμοποιώντας  αγνά φρέσκα υλικά  της περιοχής  και μπαχαρικά από τα βάθη της Ανατολίας  δημιουργεί χειροποίητες συνταγές που φέρνουν στον ουρανίσκο σας την αυθεντική πικάντικη γεύση της Ανατολής. Είμαι ξετρελαμένος με τον φίνο και κλασσικό Ισλί κεφτέ (τις μπόμπες  όπως τις αποκαλούσαν οι Σμυρνιοί)  απ’ έξω τραγανός και μέσα γεμάτος αρώματα από το  πλιγούρι τον κιμά και το κουκουνάρι , το κεμπάπ του ειλικρινά θεϊκό , το Mutabal να γλείφεις τα δάχτυλα σου μια  θεσπέσια αλοιφή καπνιστής μελιτζάνας με γιαούρτι, σκόρδο, μαϊντανό, κουκουνάρι και καβουρδισμένο αμύγδαλο , τα γιαλαντζί ντολμαδάκια του αξεπέραστα , ενώ το δροσερό και αρωματικό dip χούμους έκανε τους σιελογόνους  μου αδένες να παραληρούν από ικανοποίηση . Βέβαια υπάρχουν  στο μενού  και γευστικοί θαλασσινοί μεζέδες ,  ότι φρέσκο ψάρι ημέρας βγάλει το καλάθι του ψαρά και φυσικά το απαραίτητο χταπόδι και καλαμάρι για να συνοδέψετε το  άγιο τσιπουράκι  !!! Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι το  κάθε πιάτο, που θα σας σερβίρουν εδώ στο Αϊβαλί θα σας χαρίσει μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία.

 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου