Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Jamon : Το εθνικό αλλαντικό της Ισπανίας !!!



Το  Ισπανικό Χαμόν (jamon) είναι αναμφισβήτητα μια  εξαιρετική νοστιμιά , το φτιάχνουν από τα πόδια των μαύρων ιβηρικών χοίρων και το αφήνουν να ωριμάσει από ένα έως τέσσερα χρόνια . Θα στο κόψει με την απαράμιλλη επιδεξιότητα  του ο  maestro cortador σε πολύ λεπτές φέτες  για να αναδείξει τα πλούσια αρώματα  του και την βελούδινη υφή του . Εάν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει την αυθεντική γεύση ενός γνήσιου Ισπανικού Χαμόν, αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία. Δεν μοιάζει με κανένα ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό που γνωρίζετε. Υπάρχουν βέβαια τρεις τύποι χαμόν , το φθηνότερο  ονομάζεται «Χαμόν Σεράνο» (jamón serrano) και ωριμάζει για περίπου ένα  χρόνο. Ακολουθεί το «Χαμόν Ιμπέρικο» (jamón ibérico) με πιο πλούσια γεύση και  η ωρίμανση  του κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο .  Και τέλος το  καλύτερο όλων είναι το «Χαμόν Ιμπέρικο ντε Μπελότα» (jamón ibérico de bellota)  που η ωρίμανση του θα φτάσει τα τέσσερα χρόνια ,  είναι ανώτερης ποιότητας με έντονη, πολύπλοκη γεύση και  υπέροχη υφή , είναι ίσως  το κορυφαίο  αλλαντικό σε παγκόσμιο επίπεδο . 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου