Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Masterclass ωρίμανσης κρεάτων από τον Καβαλιώτη αρτίστα-κρεοπώλη Νίκο Κεχαγιά



To  Masterclass για την ωρίμανση των κρεάτων ξεπέρασε κάθε προσδοκία  στο « Umami Festival Thessaly 2017 »  αφού η συμμετοχή του κόσμου  υπήρξε αθρόα. Ο «αρτίστας»  κρεοπώλης Νίκος Κεχαγιάς από την Καβάλα  μας μύησε  στα μυστικά  της ωρίμανσης του μοσχαρίσιου κρέατος ενώ ο sommelier Αστέρης Γκανάς μεταπτυχιακός φοιτητής οινολογίας και ιδιόκτητης του εξαιρετικού winebar Κλίμαξ στη Λάρισα ,  μας μίλησε για τη σχέση του κρασιού με το dry aged (μέθοδος ωρίμανσης) του βόειου  κρέατος  ενώ αναφέρθηκε στα  χαρακτηριστικά των οίνων που επιλέχτηκαν  για να συνοδέψουν τα κρέατα που δοκιμάσαμε .  Δεύτερης γενιάς κρεοπώλης ο Νίκος  Κεχαγιάς παρουσίασε διεξοδικά όλα τα στάδια και τις τεχνικές της ξηράς ωρίμανσης του μοσχαρίσιου κρέατος που εφαρμόζει , αναφέρθηκε στο σωστό τρόπο ψησίματος του ωριμασμένου κρέατος  και  απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις  του κοινού . Βέβαια ο Νίκος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του μοσχαρίσιου κρέατος . Στο Masterclass μας παρουσίασε ένα steak από γαλλικό μοσχάρι σαρολέ 16 μηνών θαμμένο σε κάρβουνο από ξύλο οξιάς και φλαμπαρισμένο με τσίπουρο , ένα άλλο το οποίο σκέπασε  με καθαρό άχυρο για να  αναπτύξει ένα  μύκητα στην επιφάνεια του και να ζυμωθεί με αυτόν, ένα steak 70 ημερών που εμπότισε  με malt whisky ardberg 10 ετών και τέλος ένα φιλετάκι που εμπότισε με βαρελίσιο τσίπουρο syrah του Πολυχρόνη Συμεωνίδη !!!





 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου