Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγή : Σαλιγκάρια μπουμπουριστά (Fried snails with vinegar and rosemary)



Υλικά (για 6 άτομα )


  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 1/3 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  • δεντρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής :  Στρώνουμε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετούμε εκεί τα σαλιγκάρια. Κάθε μέρα αλλάζουμε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκουμε καθαρό. Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα. Πλένουμε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για αρκετές ώρες. Τα βγάζουμε τα πλένουμε ξανά και καθαρίζουμε το κέλυφος καλά. Στρώνουμε τον πάτο ενός τηγανιού με αλάτι, το ζεσταίνουμε και βάζουμε τα σαλιγκάρια με το κέλυφος προς τα κάτω και αφήνουμε να ψηθούν.  Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά .  Ρίχνουμε το ξύδι, το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό. Καλή  σας όρεξη!

 

Πηγή : Εκτελέσαμε τη συνταγή από το www.sidages.gr


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου