Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Tomahawk : Ένα "θηριώδες" steak με πλούσιο χαρακτήρα και μοναδικά αρώματα !!!




Είναι κι αυτές  μπριζόλες  που δεν μοιάζουν όμως σε τίποτα με τα συνηθισμένα κρέατα που επιλέγουμε να ψήσουμε  στο μπάρμπεκιου του κήπου μας .Είναι μπριζόλες από ευγενείς ποικιλίες βοοειδών που εκτρέφονται στη Γαλλική ύπαιθρο σε επιλεγμένα βοσκοτόπια και σε άριστες συνθήκες σταβλισμού  . Βέβαια όλα αυτά εκτινάσσουν την τιμή  τους στα ύψη αφού το μεγάλωμα των ζώων παίζει σημαντικό ρόλο στη ποιότητα του κρέατος τους . Η μπριζόλα Tomahawk ξεπερνά το ένα κιλό σε βάρος και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σπαλομπριζόλα «γαλλικής κοπής» . Η εντυπωσιακή άφιξή της στο τραπέζι συνοδεύεται πάντα από πολλά  επιφωνήματα ενθουσιασμού πριν ακόμα δοκιμαστεί.  Ονομάστηκε έτσι  επειδή υποτίθεται ότι μοιάζει με  τσεκούρι . Είναι η ιδανική μπριζόλα για μια ειδική περίπτωση γευσιγνωσίας  ή για ένα ρομαντικό γεύμα, καθώς μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει την πείνα δύο ατόμων . Αν είστε λάτρεις της T- bone ή της porterhouse , τότε η Tomahawk  θα μπορούσε να γίνει το  γαστρονομικό σας «φετίχ» !!!! Λόγω του μεγέθους της θα πρέπει μετά το ψήσιμο να  ξεκουραστεί  για τουλάχιστον 10 λεπτά, γιατί έτσι  μόνο θα γίνει σωστά  η διανομή της θερμότητας από το κόκαλο στο υπόλοιπο  κρέας δίνοντας μια απολαυστική ζουμερή  μπριζόλα .

*  Η δοκιμή της  μπριζόλας  Tomahawk έγινε  στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» του Νίκου Χαραλαμπίδη  στη  Καβάλα (28/1/2018)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου