INFO : Το
Κτήμα Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μεράκι και γούστο , βρίσκεται
στη περιοχή "Αμυγδαλιές" λίγο
έξω από το Κρυονέρι με φόντο το κάμπο των Φιλίππων. Είναι ένας χώρος που
προσφέρει ποιοτική διαμονή η οποία συνοδεύεται από χειροποίητο ελληνικό φαγητό .
Στο εστιατόριο του Κτήματος κυριαρχεί η
πέτρα και το ξύλο καστανιάς που προσδίδουν ζεστασιά και θαλπωρή στο χώρο , εδώ ζωντανεύουν οι μνήμες του χωριού μέσα από παραδοσιακές συνταγές και αυθεντικές
ποντιακές γεύσεις . Καθοριστικό ρόλο στη κουζίνα παίζει ο πετρόχτιστος φούρνος , πάντα υπάρχει φρέσκο ζυμωτό
ψωμί ενώ τα κρέατα σιγοψήνονται μέχρι να
μελώσουν για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο , αγριογούρουνο
με κάστανα , χοιρινό κότσι, μοσχαράκι με πατάτες , ημιάγριο αγριογούρουνο με
δαμάσκηνα και κατσικάκι με πατάτες
λεμονάτες .
Το «βαρύ» χαρτί όμως στη κουζίνα είναι η αειθαλής και αεικίνητη πόντια κυρά-Καλλιόπη , οι δημιουργίες της ξεχωριστές και γεμάτες μνήμες και αρώματα του Πόντου , τραχανάς , σαρμαδάκια , ποντιακές τυρόπιτες, πισία και κιντέατα !!! Κλείνοντας να σημειώσω πως εδώ θα βρείτε τη νοστιμότατη κατσικίσια φέτα του κ Ευγενειάδη από τη Σκοπιά Σερρών και καλό κόκκινο ξηρό και ημίγλυκο κρασί από τους αμπελώνες του Κτήματος Παπαδόπουλου στη Νέα Μπάφρα Σερρών .
Το «βαρύ» χαρτί όμως στη κουζίνα είναι η αειθαλής και αεικίνητη πόντια κυρά-Καλλιόπη , οι δημιουργίες της ξεχωριστές και γεμάτες μνήμες και αρώματα του Πόντου , τραχανάς , σαρμαδάκια , ποντιακές τυρόπιτες, πισία και κιντέατα !!! Κλείνοντας να σημειώσω πως εδώ θα βρείτε τη νοστιμότατη κατσικίσια φέτα του κ Ευγενειάδη από τη Σκοπιά Σερρών και καλό κόκκινο ξηρό και ημίγλυκο κρασί από τους αμπελώνες του Κτήματος Παπαδόπουλου στη Νέα Μπάφρα Σερρών .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου