Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Αχινοσαλάτα “Saliara” by....Harpas


Info:  Εξαιρετική θαλασσινή λιχουδιά με υπέροχη νοστιμιά!! Οι καλύτεροι αχινοί (τρώγονται μόνο οι θηλυκοί που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα) για την παρασκευή αχινοσαλάτας είναι εκείνοι που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού, γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!! 

Υλικά : 20-30 αχινοί , 4 κουταλιές της σούπας  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπα , 3 σταγόνες σόγια σος , 2 κουταλιές της σούπας  χυμό μοσχολέμονου και ξύσμα lime .

Εκτέλεση:  Αφού ανοίξουμε το κέλυφος των αχινών από την μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι , ξεπλένουμε πρώτα να φύγει η άμμος από μέσα και στη συνέχεια αποσπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Περιχύνουμε με λάδι , σόγια σος ,το χυμό μοσχολέμονου και το ξύσμα του.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου