Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Valsamo : Η μπύρα της Σάμου


Ένας ακόμη νομάδας-ζυθοποιός προστέθηκε  στο χάρτη της ελληνικής μικροζυθοποιίας , πρόκειται για τον Δημήτρη  Βαμβακά από τη Σάμο . Είχα την τύχη να τον γνωρίσω πέρυσι όταν επισκέφτηκα το νησί , τότε βρισκόταν στο στάδιο του
Homebrewing πειραματιζόταν επάνω σε διαφορές συνταγές ζύμωσης  και μου έδωσε να δοκιμάσω δυο μπύρες (Sarabadis ,Valsamo) summer saison !!!  Ήταν καλοκαίρι και όπως θα γνωρίζετε οι μπύρες του καλοκαιριού είναι κατά βάση ελαφριές , δροσιστικές και ευκολόπιοτες . Η πρώτη λοιπόν Σαμιώτικη μπύρα είναι πλέον γεγονός , το όνομα της  Valsamo(ζυθοποιείται στις εγκαταστάσεις της Φρέσκιας μπύρας Χίου) και είναι μια Pale ale με μαγιά Weiss ,  που κληρονομεί τον πλούτο και την φρεσκάδα του νησιού μια και είναι φτιαγμένη  από αγνό μέλι από τον Πύργο της  Σάμου, ανθούς πορτοκαλιού και κορίανδρο. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου