Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο μικροζυθοποιείο της Φρέσκιας μπύρας Χίου στον Κάμπο


INFO : Ο Μάνος Ναζλίδης πειραιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε στη Χίο το 2010 και μαζί με τον Χιώτη Ιάκωβο Αμύγδαλο ξεκίνησαν τη λειτουργία της μικροζυθοποιίας με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ»  στο Κάμπο της Χίου . Το 2012 άρχισε η παραγωγή της Φρέσκιας Μπύρας Χίου , η εμφιάλωση της οποίας γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας . Ζυμώνεται και ωριμάζει για 4 έως 6 εβδομάδες σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων προσθέτων. Πρώτη κυκλοφόρησε η Φρέσκια Μπύρα Χίου-House Ale μια  αφροζυμωτή μπύρα που  ζυμώνεται από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.  Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα και  κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol. Στον κατάλογο προστέθηκε αργότερα η Smoked  Robust  Porter με το δικό της φανατικό κοινό . Προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδισμένης και καραμελωμένης βύνης, σε συνδυασμό με βύνη καπνισμένη σε ξύλο οξιάς, δίνουν στην μαύρη αυτή μπύρα τον έντονο και μοναδικό χαρακτήρα της.
Το 2017 κυκλοφόρησε η Chios Beer BBQ μια καπνιστή μπύρα με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου, από βύνη καβουρδισμένη με παραδοσιακή μέθοδο, φυσικά καπνισμένη με ξύλο οξιάς, που χαρίζει ξεχωριστή απόλαυση συνοδεύοντας φαγητά με έντονες γεύσεις.  Το καλοκαίρι του 2018 ήρθε η σειρά της  μαστιχόμπυρας  , η Στέλλα Δημητριάδου  ζύμωσε την πρώτη μπύρα από μαστίχα Χίου . Η ονομασία της  Chios Beer Wheat  , έχει βελούδινη υφή, ενώ βγάζει στη γεύση νότες ψωμιού και το ευχάριστο άγγιγμα της μαστίχας . Βασικό συστατικό στη παραγωγή της η βύνη σιταριού σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα Χίου . 

 





 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου