Info : Ακολουθήσαμε
τον παραλιακό δρόμο από τη χώρα προς το
αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και μετά από έξη χιλιόμετρα ανηφορίσαμε σε μια όμορφη περιοχή το Καγιάνι
, για να προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό των Ταξιάρχων (Μιχαήλ και Γαβριήλ)
που αποπνέει αίγλη και σεβασμό . Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε το ουζερί «Αντώνης» μ’ ένα υπέροχο μπαλκόνι όπου η θέα είναι ιδιαίτερα
προνομιακή , ρεμβάζεις το νησί και τα μικρασιατικά παράλια απέναντι . Το
μεζεδοπωλείο αποτελεί σταθερή αξία στη Μυτιλήνη από τη δεκαετία του ’90 στους
μεζέδες του και την μεγάλη ποικιλία των ούζων που διαθέτει . Ρωτώντας τους ντόπιους
να με προτείνουν ένα καλό μεζεδοπωλείο στο νησί οι περισσότεροι μου απάντησαν χωρίς
δισταγμό για το ουζερί του Αντώνη στο Καγιάνι , τον εμπιστεύονται απόλυτα για την ποιότητα
των μεζέδων του και για την φιλική εξυπηρέτηση που προσφέρει . Θα βρείτε εδώ
και κρέας και ψάρι αλλά θεωρώ πως οι θαλασσινοί μεζέδες του είναι καλοφτιαγμένοι
και νοστιμότατοι , ξεχωρίζει το τρυφερό χταπόδι σε ωραία σάλτσα με κρασί , το φρέσκο
καλαμάρι , η σουπιά η ξιδάτη , ο γαύρος μαρινάτος και οι παστές σαρδέλες . Αν έρθετε
τον χειμώνα οι μεζέδες έχουν μεγαλύτερη ποικιλία μια και η κυρά-Αναστασία φτιάχνει
απίθανα ντολμαδάκια γιαλαντζί , μυρωδάτους γκιοζλεμέδες , επικούς λαχανοντολμάδες
, κουκιά μαγειρευτά και τηγανητά άγρια μανιτάρια που είναι ιδανικό συνοδευτικό
για το ούζο.
Το ουζερί του Αντώνη θεωρώ πως διατηρεί τη πιο ενημερωμένη κάβα
του νησιού , διαθέτει όλα τα ούζα της λεσβιακής γης , διαλέξτε ένα πενηνταράκι και για το μεζέ αφεθείτε στα έμπειρα χέρια
του ιδιοκτήτη . Θα ολοκληρώσετε το γεύμα σας με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού
συνοδεία γιαουρτιού!!!
Tips : Καγιάνι , Μυτιλήνης , τα Σαββατοκύριακα θα
χρειαστεί να κάνετε κράτηση στο ουζερί γιατί δημιουργείται το αδιαχώρητο ,
τηλέφωνο: 22510 61951 , Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 9:00-00:00 και Κυριακές
12:30-18:30.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου