☛ Μπορεί ο οξύρρυγχος
να είναι από τα ποιο άσχημα ψάρια του
γλυκού νερού με πλακουτσωτό σώμα, μεγάλο
κεφάλι, τεράστιο πτερύγιο, και χαρακτηριστική σκουρόχρωμη ράχη αλλά όταν μαγειρευτεί
από τα χέρια του chef Τασου Εσιρπέογλου θα μας δώσει μια ξεχωριστή ψαρόσουπα
με γευστικές εντάσεις . Ήταν ένα πιάτο όπου ισορροπούσε η ένταση και η λεπτότητα
, η λιπαρή και τρυφερή σάρκα του οξύρρυγχου στρογγύλευε από τα βοτανικά αρώματα
των λαχανικών ενώ τα τροφαντά μάγουλα του ξεχώριζαν με τη νοστιμιά τους . Ο υπόλοιπος
οξύρρυγχος κόπηκε σε φέτες και ψήθηκε
στα κάρβουνα !!! Τα εύσημα στο chef Τάσο
Εσιρπέογλου που ξέρει να δημιουργεί νόστιμα πιάτα με τόλμη,
ιδέες και προσεγμένες εκτελέσεις . Συνοδέψαμε τον οξύρρυγχο με
λευκό κρασί Χατζηγεωργίου από τον
Καβαλιώτικο αμπελώνα .
+ Να σημειώσουμε εδώ πως οι οξύρρυγχοι προέρχονται από ένα εκτροφείο που υπάρχει στο
Κεφαλάρι της Δράμας . Εκτρέφονται γύρω
στα 10χρόνια σε μια τεράστια
δεξαμενή για να δώσουν τους ακριβούς
…..καρπούς τους που είναι τα αυγά τους . Από τον οξύρρυγχο παράγεται το διάσημο
ρωσικό χαβιάρι Beluga.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου