☛ Στην
Ισπανία το φαγητό είναι θρησκεία , κι αυτό που κάνει εντύπωση στους περισσότερους
ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την χώρα και
δοκίμασαν την κουζίνα της , είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα
tapas . Είναι η αγαπημένη
γαστρονομική συνήθεια των Ισπανών
, δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία γι’ αυτόν που τα
δοκιμάζει , μπορεί μια συγκεκριμένη tapa σε ένα μπαρ
ή εστιατόριο να γίνει αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο!!! Θα βρείτε μια πληθώρα
παραλλαγών tapas
σε
όλη τη χώρα , από μία ταπεινή ελιά ή πατατούλες bravas , μια φέτα τσορίθο , ένα μαύρο
λουκάνικο (morcilla) , έως ένα φιλέτο μπακαλιάρου , μερικά σαλιγκάρια , λίγα
όστρακα και μύδια (mejillones) , σωλήνες θαλάσσης με σκορδοβούτυρο ή ένα μίνι
γεύμα!!! Να σημειώσουμε εδώ πως τα tapas
σερβίρονται
στο όρθιο, αν καθίσετε όμως σε τραπέζι θα σας σερβίρουν κανονικά τις μεγαλύτερες
μερίδες που τις ονομάζουν ρασιόνες (raciones)☛Στην
χώρα των Βάσκων θα τα βρείτε με την επωνυμία
Pinchos , η τιμή των tapas & pinchos ποικίλει επίσης , μερικά
προσφέρονται δωρεάν με μια θερβέθα (μπύρα) ή με ένα ποτήρι κρασί ενώ άλλα
χρεώνονται χωριστά. Από τις μπύρες που δοκίμασα
ξεχώρισα τρεις από αυτές την
Estrella Damm , την Moritz και
την Sun Miguel . ☛ Η Moritz είναι μια ελαφριά και γλυκόπιοτη μπύρα , αξίζει το κόπο όταν φτάσετε στη
Βαρκελώνη να επισκεφτείτε τη Fabrica Moritz όπου στεγάζεται το παλιό
ζυθοποιείο ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να γευματίσετε πίνοντας τις μπύρες
σας . Η San Miguel είναι μια καλοκαιρινή Light μπύρα με απαλό
χρυσό χρώμα , αρώματα βύνης και μια φρουτώδη αίσθηση . Όσο για την Estrella Damm δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε
πως είναι η αγαπημένη μπύρα της Βαρκελώνης.
Είναι μια premium lager με αρκετά δροσιστική γεύση που εκφράζει όλα τα στοιχεία
που αντιπροσωπεύει η Βαρκελώνη το πάθος, το στυλ, την τέχνη και την κουλτούρα.
H επίγευση της μας κρατά συντροφιά για μεγάλο διάστημα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου