Ξέρω οι περισσότεροι από σας δεν
εκτιμάτε ιδιαίτερα τα ροζέ κρασιά , δεν
τα θεωρείται «σοβαρά» , αυτό το ροζέ όμως θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!!! Το
ΑΠΛΑ ροζέ (ξινόμαυρο και καμπερνιέ
σοβινιόν) του Νίκου Καρατζά είναι ένα κρασί με λαμπερό , ανοιχτό τριανταφλλί
χρώμα και πλούσιο σε αρώματα φρούτων που
πάει κόντρα στο ρεύμα . Ένα κρασί «ρωμαλέο» με μακριά φρουτώδη επίγευση που μπορεί
να τα βγάλει πέρα με τα περισσότερα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι σας , και
ένα από αυτά τα πιάτα είναι τα μαγειρευτά σαλιγκάρια που ετοίμασε ο Νίκος
Χαραλαμπίδης στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» της Καβάλας . Σε δυο εκδοχές χοχλιοί
μπουμπουριστοί με δενδρολίβανο και ξύδι και σαλιγκάρια με σος λεμονιού (μια
απλή συνταγή που θα σας κερδίσει με τη μεστή και όξινη γεύση της). Ήρθε λοιπόν το
ΑΠΛΑ ροζέ του Νίκου Καρατζά αγκάλιασε παιχνιδιάρικα τα πιάτα και ισορρόπησε με
την οξύτητα και τη ρουστίκ νοστιμιά τους .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου