Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Γιάννης Λουκάκος: Αγάπη και πάθος για τις γεύσεις


Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους chef στην Ελλάδα , είχα τη τύχη να τον γνωρίσω σε μια επίδειξη μαγειρικής που διοργάνωσε το «Αθηνόραμα» αλλά και στο εστιατόριο που διατηρεί . Είναι τελειομανής , πολυτάλαντος , αυστηρός αλλά συνάμα και ακριβοδίκαιος στη δουλειά του , πιστεύει πως το καλό φαγητό δεν είναι πολυτέλεια για λίγους  αλλά ανάγκη για όλους . Μπορεί να σπούδασε  μηχανολόγος-μηχανικός αλλά τον κέρδισε η μαγειρική τέχνη. Τελειώνοντας τις μαγειρικές του σπουδές στο Culinary Institute of America , κι αφού δούλεψε σε εστιατόρια της  Νέας Υόρκης επέστρεψε στην Ελλάδα . Μέσα από αυτή τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική , ενώ το 2009 ακολουθώντας το όραμα του απόκτησε το δικό του εστιατόριο το «Ψωμί κι Αλάτι» στο Χαλάνδρι όπου συνεχίζει έως και σήμερα να δημιουργεί μια comfort ελληνική κουζίνα με άψογες τεχνικές. Πέρα από τον χώρο της εστίασης ο Γιάννης Λουκάκος έχει διαγράψει και μια επιτυχημένη τηλεοπτική καριέρα με τη συμμετοχή του ως κριτής στους δυο πρώτους κύκλους του Master Chef , ενώ έχει κυκλοφορήσει με επιτυχία δύο μαγειρικά βιβλία .

Που θα βρείτε τον chef Γιάννη Λουκάκο : Μα φυσικά στο εστιατόριο του "Ψωμί & Αλάτι" στο Χαλάνδρι για να δοκιμάσετε την υπέροχη κουζίνα του , η εμπειρία ετών και η χρήση άριστων πρώτων υλών  κατατάσσουν το εστιατόριο ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για φαγητό στην Αθήνα . Αν θέλετε όμως να μαγειρέψετε μαζί του θα τον βρείτε στο «The Seminar Project»  το χώρο μαθημάτων μαγειρικής που έχει δημιουργήσει στο Χαλάνδρι 

Βραβεία :  To "Ψωμί & Αλάτι" έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Gourmet. Συγκεκριμένα του έχουν απονεμηθεί : 1ο Βραβείο Gourmet στην Κατηγορία Bistrot από την Ελευθεροτυπία για το 2009 ,
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα για το 2012.


Tips : Πλατεία Ελευθερωτών 8 , Χαλάνδρι , Ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Κυριακή 13:30 - 00:00 , Τηλ: 21 0684 8178





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου