Το σαραγλί Θάσου (σαραγλιά στη θασίτικη ντοπιολαλιά) μου αρέσει
πολύ γιατί είναι ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που έχω δοκιμάσει ποτέ .
Τραγανό και ροδαλό φύλλο σε συνδυασμό με
τις αρωματικές εντάσεις της κανέλας και του γαρίφαλου θα τέρψουν από ικανοποίηση
τους σιελογόνους αδένες σας . Είναι το παραδοσιακό γλυκό της Θάσου και το φτιάχνουν
εξαιρετικά στο Θεολόγο . Στρώνουν στο ταψί
αφού πρώτα το βουτυρώσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα φύλλα , τα αλείφουν με ελαιόλαδο και τα αφήνουν να ψηθούν στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν
.Στη συνέχεια τα περιχύνουν με ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουν από πάνω με ψιλοκομμένο
καρύδι , κανέλλα και γαρύφαλλο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου