Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Θασίτικο σαραγλί : Τραγανό και ροδαλό φύλλο σε συνδυασμό με γλυκά αρώματα κανέλας και γαρίφαλου


Το σαραγλί Θάσου (σαραγλιά στη θασίτικη ντοπιολαλιά) μου αρέσει πολύ γιατί είναι ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που έχω δοκιμάσει ποτέ . Τραγανό και ροδαλό φύλλο  σε συνδυασμό με τις αρωματικές εντάσεις της κανέλας και του γαρίφαλου θα τέρψουν από ικανοποίηση τους σιελογόνους αδένες σας . Είναι το παραδοσιακό γλυκό της Θάσου και το φτιάχνουν εξαιρετικά στο  Θεολόγο . Στρώνουν στο ταψί αφού πρώτα το λαδώσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα φύλλα , τα αλείφουν  με ελαιόλαδο  και τα αφήνουν να ψηθούν στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν .Στη συνέχεια τα περιχύνουν με ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουν από πάνω με ψιλοκομμένο καρύδι , κανέλλα και γαρύφαλλο .( Τα σαραγλιά που βλέπετε τα έφτιαξε η κ Μαρία Παπακυριακού και θα τα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο «Σταμάτης» στον Λιμένα της Θάσου)




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου