Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Οι Έλληνες έμαθαν τους Ευρωπαίους να τρώνε το χοιρινό κρέας

Πολλές φορές έχουμε ακούσει το σύνθημα , όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη, εσείς δεν ξέρατε τι ήταν το φαγητό ή ζούσατε στα δένδρα , αυτό ακούγεται τον τελευταίο καιρό κατά κόρον, ίσως σαν μια θυμωμένη απάντηση στους μεσο-Ευρωπαίους που μας θέλουν λίγο πολύ απατεώνες, ή σε άλλους καλύτερους καιρούς ήταν απόδειξη της υπεροχής μας μέσω αναγωγών σ’ αυτούς τους ανεπανάληπτους αρχαίους ημών προγόνους. Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά επίσης και τον νοικοκύρη, εκόντες - άκοντες οι Ευρωπαίοι αραιά και που μας δικαιώνουν!!! Στην εκπομπή της Κυριακής 28.03.2010 της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης BR3  «Welt der Tiere» ( ο κόσμος των ζώων) ειπώθηκε το εξής απίθανο. Οι Έλληνες εξημέρωσαν τα χοιρίδια περίπου 2.000 χρόνια προ Χριστού. Επειδή ήτανε παμφάγα ζώα τα βάζανε να τρώνε τις βρωμιές από τους δρόμους, τις αυλές και όπου χρειαζόταν, ένα είδος ζωντανού σκουπιδοφάγου, στην ουσία  ήταν η προληπτική υγιεινή της τότε εποχής. Κάποτε δοκίμασαν το κρέας του και το βρήκαν γευστικό μ’ αυτό τον τρόπο το πρόσθεσαν το χοιρινό κρέας στα εδέσματά τους. Η χοιροτροφία και η χοιροφαγία ήρθαν στην Ευρώπη μέσω των Ελληνικών αποικιών από το 600 π.χ. περίπου. Από τότε έγινε αναντικατάστατο έδεσμα και στην δυτικοευρωπαϊκή κουζίνα. Όπερ έδει δείξε!!!

                                               Σωτήρης Ξώγνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου