Τα Υλικά μας : 1 λίτρο νερό , 1/3 αγελαδινό βούτυρο , 2 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι (φούρνικον) , αλάτι , πιπέρι , πάπρικα , 3 φέτες προσούτο , 3 φέτες ψωμιού για το κρουτόν (θα ήταν καλύτερα να είναι μπαγιάτικο)
Εκτέλεση: 1 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1,5 λίτρο νερό προσθέτοντας 1,5 κ.γ. αλάτι , 1,5 κ.γ. πιπερι 2 Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι και ανακατεύουμε με κρύο νερό μέχρι να γίνει αραιός χυλός 3 Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια. Τσιγαρίζουμε το αγελαδινό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά . 4 Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και το χαβίτσ’ είναι έτοιμο 5 Νωρίτερα είχαμε ζεστάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και για 15 λεπτά ψήσαμε το προσούτο και φρυγανίσαμε τα κυβάκια του ψωμιού. 6 Σερβίρουμε στο πιάτο και τοποθετούμε στο κέντρο το crispy προσούτο και τα κρουτόν ενώ πασπαλίζουμε από πάνω με γλυκιά πάπρικα.
Τι είναι το φούρνικο αλεύρι : Οι σπόροι του καλαμποκιού τοποθετούνται σε ταψί και φουρνίζονται, για να στεγνώσουν καλά και να ξεραθούν. Έπειτα αλέθονται στο μύλο , κοσκινίζονται και το αλεύρι που μας δίνει το κοσκίνισμα, είναι το «φούρνικον» αλεύρι. Με τον τρόπο αυτό το αλεύρι αποκτά μια πιο μεστή γεύση.
* Η Μαρία Παυλίδου είναι τελειόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ μαγειρικής, αυτήν την εποχή εργάζεται στη κουζίνα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου