Το Τρογκίρ της Κροατίας είναι ένας ειδυλλιακός παραθαλάσσιος και ιστορικός προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε . Βρίσκεται δίπλα στο Σπλίτ και αποτελεί ένα από τα γραφικά λιμάνια των Δαλματικών ακτών . Ήταν κάποτε ελληνική αποικία και ονομαζόταν Τραγούριον , στα τέλη του ‘90 ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ λοιπόν σ’ αυτό το ξεχωριστό μέρος θα αναζητήσετε το “Konoba Trs” ένα οικογενειακό ρουστίκ εστιατόριο ( Trs στα κροατικά σημαίνει αμπέλι) για να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στην κλιματιζόμενη εσωτερική τραπεζαρία ή στη δροσερή αυλή κάτω από τα βαθύσκιωτα φύλλα του αναρριχόμενου αμπελιού. Η δημιουργική ομάδα της κουζίνας φτιάχνει πολλά παραδοσιακά και τοπικά πιάτα με βάση τα θαλασσινά το κρέας και τα σπιτικά ζυμαρικά , μπορεί όμως να ικανοποιήσει και ειδικές διατροφικές απαιτήσεις των πελατών , όπως πιάτα φιλικά προς χορτοφάγους και χωρίς γλουτένη. Η τέλεια μαγειρεμένη μπριζόλα τόνου με φακές beluga , σκόρδο , σάλτσα κρεμμυδιού και μαρμελάδα ντομάτας και το αρνί «a la pašticada» με πουρέ, τουρσί κρεμμύδια , πατάτα και πράσο , είναι από τα πιάτα που θα πρέπει να γευτείτε σε αυτό το μέρος. Αν δεν σας ικανοποίησαν οι προτάσεις μας , υπάρχουν κι άλλα ξεχωριστά πιάτα που σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε . Η μαύρη σλαβονική χοιρινή μπριζόλα με γλυκοπατάτα , κρέμα καρότου και σάλτσα demi-glace , η «Θαλασσινή ιστορία» που περιέχει , καλαμάρια, γαρίδες, κοχύλια, μπιζέλια , νιόκι , κρέμα πράσου και κόκκους σιταριού , καρπάτσιο τόνου γεμάτο με πατέ από καπνιστό σκουμπρί , μαγιονέζα χρένου και πικάντικη σάλτσα , καθώς και μια παραλλαγή του χταποδιού με πολέντα , παρμεζάνα ,ντοματίνια και ρόκα . Στα συν η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του εστιατορίου που κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται χαλαροί και να περνούν καλά.
Tips : Διεύθυνση Matije Gupca 14, Τρογκίρ , Κροατία , κρατήσεις : +385 21 796 956 ,Website: http://konoba-trs.com/ . Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για τραπέζι εκ των προτέρων, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου