Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς παρασκευάζονται από καθαρό χοιρινό κρέας της περιοχής χωρίς τη προσθήκη συντηρητικών και ενισχυτικών γεύσης . Παίρνουν τα κομμάτια κρέατος από χοιρινή σπάλα και τα ζυμώνουν με βότανα της ελληνικής υπαίθρου και αλάτι Ιμαλαΐων , στη συνέχεια τοποθετούν το υλικό σε φυσικό πρόβειο έντερο και κατόπιν τα μεταφέρουν σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο για να πραγματοποιηθεί η ωρίμανση του προϊόντος ένα εικοσιτετράωρο . Επειδή δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά(νιτρικά , γλουτένη , πατατάλευρα) τα λουκάνικα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα ορίτζιναλ λουκάνικα Τζουμαγιάς τα φτιάχνει η αλλαντοποιία Παναγιωτάκη στην Ηράκλεια από το 1958 , παρασκευάζονται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας παραδοσιακών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HACCP) . Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε πως Τζουμαγιά ήταν το παλιό όνομα της Ηράκλειας Σερρών.
Tips: Το κατάστημα πώλησης της Αλλαντοποιίας στις Σέρρες βρίσκεται στην Βασ. Βασιλείου 30 , τηλ. 23210 62240 – 6972021896 .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου