☛ Ο
Γιώργος Τουρατζής δημιουργός και διοργανωτής του premium φεστιβάλ οίνου και
γαστρονομίας «Umami Festival» , είναι ο άνθρωπος που μας μαθαίνει όλα αυτά τα
χρόνια να δοκιμάζουμε κορυφαία ελληνικά προϊόντα μέσα από μια σειρά
γαστρονομικών & οινικών event που διοργανώνει ανά την ελληνική
επικράτεια . Στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης λοιπόν (Δεδέαγατς η παλιά ονομασία
της) εδώ και μερικούς μήνες ο γευστικός πλουραλισμός καλά κρατεί, το «Umami
Pasta Fresca» του Γιώργου Τουρατζή είναι ένα street food εστιατόριο με ιταλικές
ρίζες που σιγοντάρονται από ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες. Λιγκουίνι ,
ταλιατέλες, τορτελόνι, καζαρέτσε (στριφτάρια)…... είναι το αλφάβητο ζυμαρικών του
«Umami Pasta Fresca» . Αυθεντικά φρέσκα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται
καθημερινά , για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται καθαρό υπέρ-ποιοτικό
ελληνικό σιμιγδάλι. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ζυμαρικών που
παράγονται από σιμιγδάλι είναι η πιο εύπεπτη και ελαφριά αίσθηση στο στομάχι . Μπορείτε
να συνδυάσετε τα ζυμαρικά που θα επιλέξετε
με γευστικότατες σπιτικές σάλτσες , ιταλικά αλλαντικά και premium κρέατα .
☛ Ο σεφ στην ανοιχτή κουζίνα του δουλεύει πυρετωδώς , τα τηγάνια πάνε κι έρχονται επάνω στις εστίες , μην αρνηθείτε επ' ουδενί λόγο τις γευστικές του προτάσεις , κάνει τα linguini βάση για αυθεντική carbonara με αυγό, πεκορίνο ρομάνο και γκουαντσιάλε , ενώ μπλέκει αρμονικά τα Rigatoni με κρέμα λιαστής ντομάτας και παρμεζάνας , κόκκινη πιπεριά και ισπανικό τσορίθο !!! Παράλληλα, πιάτα ημέρας εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές του σταθερού μενού, με προτάσεις όπως τα αγιοβαλεντίνικα ροζ ζυμαρικά με παντζάρι και σολομό, ή τα πρωτοχρονιάτικα tortelloni με αστακό και καβούρι σε μπισκ αστακού, να γίνονται σταθερά ανάρπαστα.
Το Highlights του «Umami Pasta Fresca» : Tagliata al tartufo ….ένα ρουστίκ πιάτο που ξεχειλίζει αρώματα και εντάσεις!!!
☛ Η μαριναρισμένη εξαίσια Ταλιάτα Ιρλανδικού μόσχου Black Angus από τον Μανώλη ήταν αναμεμιγμένη ηδονικά με βούτυρο και τρούφα επάνω σε φρέσκα σιμιγδαλένια στριφτάρια Καζαρέτσε , άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας . Αν ήθελα να συμπυκνώσω την εικόνα αυτού του πιάτου σε πέντε λέξεις θα έλεγα …..εκμαυλιστική νοστιμιά , ασύλληπτα αρώματα και αιχμηρές εντάσεις .
Μη φύγετε ωστόσο χωρίς να ζήσετε την εμπειρία της αυθεντικής τιραμισού που την φτιάχνουν μπροστά στα μάτια σας !!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου