Η ιστορία του καφενείου ξεπερνά τα 50χρόνια , βρίσκεται στα Κηπιά ένα μικρό χωριό 150 κατοίκων κάτω από τους πρόποδες του όρους Παγγαίου . Φιλόξενο και φωτεινό αποτελούσε πάντα το σήμα-κατατεθέν του χωριού , ήταν το επίκεντρο των συναντήσεων και των κοινωνικών εκδηλώσεων όλων των συγχωριανών . Άντεξε στον χρόνο και στην εποχή της πανδημίας, μέχρι που ο εγγονός Χάρης Λαβίδας ζήτησε από τον παππού να αναλάβει την επιχείρηση και να τη μετατρέψει σ’ ένα γαστροκαφενέ με νόστιμα καλούδια, premium κρέατα , ποικιλία αποσταγμάτων και ποιοτικών οίνων της περιοχής , αλλά και ξινόμαυρο κρασάκι από το αμπελοτόπι του παππού που το περιποιείται ο ίδιος και το οινοποιεί με τις γνώσεις που διαθέτει . Το «Έχη Χάρη» είναι ένας χώρος αυθεντικός και ευχάριστος, με ανοιχτή κουζίνα για το φιλοθεάμον κοινό και τη ξυλόσομπα στο κέντρο να προσφέρει τη γλυκιά της θαλπωρή . Τους τοίχους κοσμούν vintage αντικείμενα , παλαιά ραδιόφωνα , διαφημίσεις και ένα μέρος της σάλας στολίζει το ποδήλατο αντίκα που το φωτίζουν λαμπιόνια . Ο Χάρης μπαίνει στην κουζίνα και αρχίζει να ετοιμάζει εξαίσια μεζεδάκια , handmade λουκάνικο , γλυκάδια, ντόπιο ζυγούρι , σπαλομπριζόλες από τον κρεοπώλη του χωριού , ρουστίκ παϊδάκια προβατίνας και γλυκάδια αρνιού . Είναι ο μοναδικός που φτιάχνει καγιανά με κορν μπιφ και χωριάτικα αυγά . Θα σας προτείναμε για ορεκτικό να επιλέξετε τον χειροποίητο παστουρμά που φτιάχνει ο Χάρης αλλά και τα εξαίσια αλλαντικά (σαλάμι Παγγαίου και τσορίθο) που δημιουργεί ο κρεοτέχνης Μάνος Κασίδης από το γειτονικό χωριό Δωμάτια. Τέλος στο menu υπάρχουν και premium κρέατα (tomahawk , t-bone) για τους φανατικούς κρεατολάγνους . Κατά περιόδους διοργανώνονται από τις παρέες μουσικά events, με κιθάρα και μπουζουκάκι .
Tips : Το χωριό Κηπιά βρίσκεται στη περιοχή του Παγγαίου και απέχει μισή ώρα από την Καβάλα . Τα Σαββατοκύριακα στο γαστροκαφενείο «Έχη Χάρη» η κίνηση είναι αυξημένη , καλό θα ήταν να κάνετε μια κράτηση πριν ξεκινήσετε να πάτε , τηλ: 6973704085.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου