Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Περιοδεία στη Λήμνο τη Καβάλα και τη Θάσο

   Επί 8 ημέρες σας βομβάρδισα καταιγιστικά με παρουσιάσεις φαγητών γλυκών και γενικά τροφής Όχι σήμερα δεν θα συνεχίσω . Όμως σ αυτή την πορεία από Λήμνο σε Καβάλα και τέλος Θάσο γνώρισα ανθρώπους που εκεί ήταν το κύριο ενδιαφέρον , από λαϊκούς σοφούς ανθρώπους όχι κατά ανάγκη μάγειρους μέχρι υπέρ μορφωμένους με πολύπλοκη παιδεία και γνώση . Πρώτα τους συνοδοιπόρους μου , την Γιάννα την Μπαλαφούτη τον Κυριάκο Μελά (αεικίνητος ανοιχτόκαρδος χιουμορίστας) , την Άνθεια Κότση  , την Βάρβαρα Βλαχοπούλου  και την  Λένα Λασκαρίδου , να μην ξεχάσω την κυρία Ανθούλα που πριν χρόνια φτιάξαμε μαζί τα βενιζελικά . Μετά τον Μιχάλη Χρυσάφη  και τον γιο του , τον κύριο Παναγιώτη και την εγγονή του Ελενίτσα στις μάντρες . Μετά στην Καβάλα την Μαρία Παπανικολάου τον Νίκο Κουτράκη   τον Γιάννη Μανιό που τον είδα για πρώτη φορά και νόμιζα ότι είμαστε χρόνια μαζί , τον Νικόλα Κεχαγιά τους αδελφούς Χαρπαντίδη ( ο ένας συγγραφέας ιστορικός ο άλλος γκουρμέ ψαγμένος ) . Τέλος στην Θάσο με τον συνοδοιπόρο μου εδώ και χρόνια τον Μανώλη Τουρατζή και αρχηγό καθοδηγητή τον Στάθη Χάρπα . Και που δεν πήγαμε από πατσατζίδικο μέχρι γυράδικα που ψήνουν γύρο στο κάρβουνο , από καφενεία σε λαϊκές ταβέρνες και σε εστιατόρια fine dining  , άλλοτε  ανεβήκαμε στα ουράνια άλλοτε  σερνόμαστε στην γη , πήραμε και 2-3 κιλά ο καθένας . Τώρα είμαι στο σπίτι , δεν βγήκα ούτε για μια στιγμή, σε λίγο θα φτιάξω λίγα μακαρονάκια με κέτσαπ και κεφαλοτύρι ( βλέπετε τι τρώμε στα σπίτια μας) που μου αρέσουν πολύ . Σύντομα ξεκινάμε για άλλου

ΥΣ : Στην Σκάλα Ποταμιάς στο εστιατόριο Κραμβούσα ο Δημήτρης συνιδιοκτήτης και σεφ ήταν ιδιαίτερα ψαγμένος στην χλωρίδα του νησιού και δουλεύει και τον χειμώνα. Τον εκτίμησα πολύ

ΥΣ 2 : Δεν έχω αναφέρει κανένα όνομα σεφ γιατί αν ξεχάσω ένα θα γίνει παρεξήγηση

 

                                                      Ηλίας Μαμαλάκης 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου