Με τον Γιάννη Καρακάση(MW) είχα τη τύχη να γνωριστώ ύστερα από ένα επιτυχημένο «Cheese & Wine Masterclass» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Umami Festival Thessaly» στο Divani Palace της Λάρισας το 2017 . Ο γαστρονόμος -παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης και κορυφαίος γνώστης των ελληνικών τυριών Ηλίας Μαμαλάκης μας παρουσίασε θυμάμαι εξαιρετικά γνωστά και άγνωστα τυριά της Ελλάδας και ο Γιάννης Καρακάσης επιμελήθηκε το wine pairing της εκδήλωσης . Ο Γιάννης Καρακάσης ύστερα από μια 20ετη καριέρα ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού , αποφάσισε στη πορεία να ασχοληθεί με το κρασί την μεγάλη του αγάπη , έδωσε εξετάσεις στο Ινστιτούτο των Masters of Wine που εδρεύει στην Αγγλία και κατάφερε να αποκτήσει τη σπουδαιότερη διάκριση παγκοσμίως αυτή του Μaster Of Wine. Παράλληλα όμως γραφεί για το κρασί, συμβουλεύει , εκπαιδεύει, είναι κριτής στο σημαντικότερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο το Decanter Awards , διατηρεί το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα (karakasis.mw) και επικοινωνεί το ελληνικό κρασί με συχνές ενημερώσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία: το e-book “The Wines and Vineyards of Greece” , τα “Φυσικά Κρασιά στην Ελλάδα” και το “The Wines of Santorini”. Ο πολυτάλαντος Γιάννης Καρακάσης είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του “50 Great Greek Wines” , μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας στην οποία αποτυπώνεται η σύγχρονη εικόνα του ελληνικού κρασιού μέσα από τα 50 καλύτερα κρασιά του διαγωνιστικού μέρους, όπως κρίνονται από μία εκλεκτή ομάδα κριτών παγκόσμιου βεληνεκούς. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται στη χώρα μας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου