Με
παρουσία 130 ετών η boulangerie-patisserie “PAUL” είναι ο πρεσβευτής της γαλλικής τέχνης de vivre σε όλη την Ευρώπη , με υποκαταστήματα σε 33 χώρες. Εκτός
από το ανυπέρβλητο χειροποίητο ψωμί «γαλλικού τύπου» που φτιάχνει εδώ και 5
γενιές , δημιουργεί και τα εμβληματικά γλυκά
της γαλλικής pâtisserie με τις αυθεντικές συνταγές. Βρεθήκαμε πρόσφατα
στο Βουκουρέστι για μερικές ημέρες και όλα μας τα πρωινά τα περάσαμε
δοκιμάζοντας τα παραδεισένια γλυκά και τα ρουστίκ ψωμιά και σάντουιτς του “PAUL” . Το κεντρικό κατάστημα της
πρωτεύουσας, διαθέτει δυο άνετους εσωτερικούς χώρους με ρετρό στοιχεία, πολυελαίους
, φινετσάτα έπιπλα και πίνακες Γάλλων ζωγράφων να κοσμούν τους τοίχους. Η ζεστή
και φιλόξενη ατμόσφαιρα κυριαρχεί στο χώρο ενώ η προσεγμένη εξυπηρέτηση κερδίζει
τους πελάτες. Ότι δοκιμάσαμε είχε βαθιά μελωμένη νοστιμιά , ισορροπημένη γεύση και ασύλληπτα αρώματα ☛
Το αρωματικό και αφράτο κρουασάν βουτύρου σκέτο ή με γέμιση σοκολάτας , ήταν καθημερινά στις επιλογές μας ☛ Τα πολύχρωμα και αέρινα μακαρόν με την πλούσια και μαστιχωτή υφή τους είχαν την τιμητική τους , πολλές διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα, βανίλια, λεμόνι, καφέ, βατόμουρο, φιστίκι) έτσι όπως τα βρίσκεις και στα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού ☛ Θέλετε να μάθετε τι κάνει το μιλφέιγ του «PAUL» ξεχωριστό ; η τραγανή επικάλυψη και η πυκνή κρέμα ζαχαροπλαστικής με κομμάτια βατόμουρου ☛ Η κλασική του τάρτα με κόκκινα φρούτα, είναι αληθινή κόλαση , η γλυκόξινη γεύση των μούρων ολοκληρώνεται τέλεια με την εκλεκτή κρέμα βανίλιας ☛ Το "Pain au chocolat" ή "chocolatine" ανεξάρτητα από το όνομα που φέρει αυτό το γλυκάκι , η αδιαμφισβήτητη γεύση του καθαρού βουτύρου το καθιστά ένα από τα πιο διάσημα γλυκά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής ☛ Το «Anglaise Abricot» μας απογείωσε με την κρεμώδη γέμιση του και την τραγανή σφολιάτα με κομμάτια βερίκοκου ☛ Όσο για το Palmier ένα θα σας πω , μας ξάφνιασε με την τραγανή απόλαυση της καραμελωμένης ζάχαρης. Στα τραπέζια του «Paul» βέβαια, σερβίρονται και ένα σωρό άλλες γλυκές και αλμυρές αμαρτίες, όπως τα λαχταριστά croque monsieur και madame (φέτες ψωμιού με spread tartin emmental, ξύδι βαλσάμικο και ζαμπόν – το madame έχει και ψημένο αβγό από πάνω) και πολλές ακόμη ζεστές και κρύες επιλογές.
Tips : Bulevardul Regina Elisabeta 15-19, Bucharest , τηλ: +40 751 090 515
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου