Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Διδυμότειχο: Ο καβουρμάς του Γιώργου Κισσούδη είναι άριστος στη γεύση και δεν περιέχει γλουτένη και νιτρώδη

    Ο καβουρμάς είναι αναμφισβήτητα μια διαλεχτή ελληνική λιχουδιά αλλά και ένα παραδοσιακό προϊόν της Θρακικής γης . Παρασκευάζεται με πολλά είδη κρεάτων, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της κάθε περιοχής . Το κρέας αλατίζεται αρχικά για να στεγνώσει και κατόπιν μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά με μπαχαρικά  και σιγοκαβουρδίζεται με λίπος. Κατόπιν διατηρείται σε δοχεία σκεπασμένο με το λίπος του (στα σπίτια) ή συσκευάζεται σε κυλινδρικό σχήμα. Θεωρώ ότι το νοστιμότερο καβουρμά στο Δυδιμότειχο τον κάνει ένας νεαρός κρεοπώλης ο Γιώργος Κισσούδης . Τον φτιάχνει από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας , χρησιμοποιεί  τα απαραίτητα μπαχαρικά , κύμινο, πιπέρι, ρίγανη και αλάτι , δεν προσθέτει γλουτένη , νιτρώδη ή νιτρικά άλατα και το χρώμα του είναι ζωηρό καφετί. Τρώγεται ωμός, κομμένος σε μικρά κομμάτια και συνοδεύει άριστα ένα καλό  κόκκινο κρασί ή ένα τσίπουρο εβρίτικο . Επίσης προστίθεται δίνοντας μεγάλη νοστιμιά και άρωμα σε ζυμαρικά, πίτες, σαγανάκι και ομελέτα.

Tips : Θα τον βρείτε στο κρεοπωλείο «Κρεόπολις» , 5ης Μαΐου 98, τηλ: 2553024350 .  

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου