Η Μάνδρα Αττικής φημίζεται για τις χασαποταβέρνες της , μια από αυτές είναι ο ξακουστός «Κριεκούκης» (που στα αρβανίτικα σημαίνει «κόκκινο κεφάλι») που γράφει ιστορία από το 1969 με τα ξεχωριστά παϊδάκια και τα σουβλιστά κρέατα του . Την κουζίνα του όμως διακρίνει μια αρβανίτικη χροιά τόσο στα ψητά όσο και στα ορεκτικά . Πριν έρθουν τα κρέατα πήραμε να δοκιμάσουμε τα αρβανίτικα ζυμαρικά τζόλια (ή γκόγκλιες) μια γευστική απόλαυση με υπέροχα αρώματα πρόβειου βουτύρου που πέφτει καυτό πάνω στη μυζήθρα και την χρυσίζει , όσο για την ρουστίκ τυροπιτάρα (με αρβανίτικες επιρροές κι αυτή) μας άνοιξε πρόωρα την όρεξη με την γευστική της ένταση. Η μαστοριά στο ψήσιμο, η ποιότητα των κρεάτων και οι τεράστιες μερίδες δικαιώνουν τη καλή φήμη της χασαποταβέρνας και δικαιολογούν τα χιλιόμετρα που θα γράψετε για να έρθετε μέχρι εδώ. Τα παϊδάκια του ήταν μπαμπάτσικα και μελωμένα , τα χωριάτικα λουκάνικα τροφαντά και ζουμερά, αλλά και το κοκορέτσι του άχαστο !!! Ο επίλογος γράφτηκε με ζεστούς λουκουμάδες και παγωτό για να ξεπλύνετε τη στοματική σας κοιλότητα από την κρεατίλα. Δίπλα από την ταβέρνα λειτουργεί και το κρεοπωλείο για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα κρεατικά για το σπίτι σας.
Tips : Κριεκούκης , στρατηγού Ν. Ρόκκα 76, Μάνδρα , τηλ. 210-5558328
τζόλια (ή γκόγκλιες) τα αρβανίτικα ζυμαρικά |
η ρουστίκ τυροπιτάρα (με αρβανίτικες επιρροές κι αυτή) |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου