Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σέρβικη κουζίνα-συνταγή : σνίτσελ καρατζόρτζεβα (karadjordjeva)

Υλικά ( για  4 μερίδες)
Για τα σνίτσελ:
1 κιλό χοιρινό σνίτσελ
150γρ Σέρβικο καϊμάκι
2 αυγά
150γρ (περίπου) αλεύρι
150γρ (περίπου) τρίμμα φρυγανιάς
1 κιλό πατάτες (για γαρνιτούρα) 

Για τη σάλτσα Ταρτάρ:
150γρ μαγιονέζα
4 αγγουράκια τουρσί
100γρ «Πάβλακα» (μοιάζει με το δικό μας στραγγιστό γιαούρτι)
1 σκελίδα σκόρδο , μυρωδικά


Εκτέλεση:   Χτυπάμε και λεπταίνουμε τα σνίτσελ, τα κόβουμε, τα αλείφουμε με το καϊμάκι και τα αλατίζουμε. Τυλίγουμε τα σνίτσελ σε ρολά, τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε σε αυγά χτυπημένα κι έπειτα τα πανάρουμε. Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι στη φριτέζα στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας στύβουμε λίγο λεμόνι.

Για τη σάλτσα : Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα αγγουράκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στη μαγιονέζα και τα χτυπάμε στο μίξερ για να μην είναι η σος πολύ παχύρευστη.   Τηγανίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε. 
 







3 σχόλια:

  1. SVAKA TI CAST MAJSTORE!!! Ρε μεγάλε είσαι απίστευτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην ... κατανάλωση και απόλαυση του συγκεκριμένου μενού είχα την τύχη να παρευρεθώ κι εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή