Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν επισκεφθήκαμε το εστιατόριο για να γευματίσουμε μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη , ο κ Κουτλής μας έδωσε να δοκιμάσουμε δυο ξεχωριστά κίτρινα τυριά που έφτιαξε ένας ερασιτέχνης τυροκόμος της περιοχής. Ξεχείλιζαν από απίστευτη νοστιμιά , full γαλακτώδη αρώματα από την μια και πληθωρική πικάντικη γεύση από την άλλη. Θα επιμείνω όμως και στις ζουμερές, νοστιμότατες ελιές από το κτήμα των αδερφών Κουτλή που συνοδεύουν «γλυκά» πολλά πιάτα και ιδίως τις σαλάτες. Είναι φτιαγμένες παραδοσιακά με τις συνταγές του νησιού, που παράγει "κλαστάδες" ( ήτοι πράσινες τσακιστές μέσα σε λεμόνι, λάδι και ρίγανη) και "φλαστάδες" ( σε άλμη και μάραθο). Τα θαλασσινά του σκέτα ή με ζυμαρικά, διακρίνονται για την λιτότητα και την αρτιότητα τους, το σεβίτσε πελαγίσιου λαυρακιού θα ηλεκτρίσει τη γλώσσα και θα παιχνιδίσει με τον ουρανίσκο σας , ενώ η ψαρόσουπα θα σας κερδίσει με την κατάμεστη νοστιμιά της !!! Στο ευρηματικό μενού σάς περιμένουν επίσης : αστακοί, αλλά και φρέσκα ψάρια, του αφρού και του βυθού, ψιλά ή χονδρά, αν είστε τυχεροί και όστρακα. Όλα όμως εξαρτώνται από τη συγκομιδή του καπετάνιου και τι θα σερβίρει από το φρέσκο καλάθι του. Το service είναι γρήγορο, αξιοθαύμαστο και γεμάτο κατανόηση, η λίστα των κρασιών και των αποσταγμάτων θεωρείται αξιοπρεπής.
Tips : Εστιατόριο Κραμπούσα (Κώστας & Δημήτρης Κουτλής) , Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος ,τηλ. για κρατήσεις : 2593 062190 , e-mail : info@krambousa-taverna.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου