Τι χρειαζόμαστε (για 6 μερίδες):
1,5 κιλό χοιρινό κρέας (κατά
προτίμηση με λίγο λιπάκι )
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 φρέσκο λάχανο ( μετρίου μεγέθους)
10 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (αυτό είναι προσωπική επιλογή)
1 φλιτζάνι του τσαγιού άλμη (στην οποία βάλαμε το λάχανο για δυο ημέρες να ξινίσει)
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 φρέσκο λάχανο ( μετρίου μεγέθους)
10 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (αυτό είναι προσωπική επιλογή)
1 φλιτζάνι του τσαγιού άλμη (στην οποία βάλαμε το λάχανο για δυο ημέρες να ξινίσει)
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση της
συνταγής :
Βάζουμε πρώτα να βράσει το
λάχανο (αφού προηγουμένως το κόψαμε σε μέτρια κομμάτια
και το τοποθετήσαμε στην άλμη για δυο ημέρες να ξινίσει) , και σε
ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το χοιρινό μας για μερικά λεπτά
με αλάτι και μαύρο πιπέρι . Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα
το ξινό λάχανο μαζί με το κρέας και
προσθέτουμε 10 κουταλιές της σούπας λάδι , 1 κουταλιά
του γλυκού τσίλι (αυτό είναι προαιρετικό αν θέλετε να γίνει το φαγητό
περισσότερο πικάντικο ) , 1 φλιτζάνι από τη σαλαμούρα που φτιάξαμε
και ένα φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 90 λεπτά
και προσέχουμε να μη μας «στεγνώσει» προσθέτοντας αν είναι απαραίτητο ένα
φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Το σερβίρουμε στο πιάτο
περιχύνοντας από πάνω μυρωδάτο μπούκοβο .
*συνοδεύσαμε το φαγητό με την μαύρη
Τσέχικη μπύρα Kozel
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου