Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«ΜΠΑΧΑΡΙ» : Γεύσεις για απαιτητικούς καλοφαγάδες



Το εστιατόριο  «Μπαχάρι»  στεγάζεται σε ένα παλιό χαμάμ δίπλα στην εκκλησία του Αγίου  Νικολάου στη Καβάλα , και  χρονολογείται από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή  αρχές του 15ου  αιώνα . Αφού ανακαινίστηκε και συντηρήθηκε με απόλυτο σεβασμό στην αρχική αρχιτεκτονική του κτιρίου  από τον Καβαλιώτη αρχιτέκτονα  Χαράλαμπο Τσουρουκίδη εντάχθηκε στη σύγχρονη ζωή της πόλης . Το «Μπαχάρι»  δημιούργησε ο  σεφ Αλέξανδρος Πούλος  που μετά τις σπουδές του στη Κολωνία  δούλεψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  σε εστιατόρια του Παρισιού αλλά ο νόστος  για την πατρίδα  στάθηκε η αιτία να γυρίσει πίσω και να δημιουργήσει  αυτόν το ναό των γεύσεων στα στενά του  Αγίου Νικολάου προσφέροντας  μεσογειακή και διεθνής κουζίνα. Δοκιμάσαμε   τον εξαιρετικό  σολομό σε κρούστα ψωμιού και συνοδεία ψητών  λαχανικών και  το ψαρονέφρι  με πλιγούρι , αποξηραμένα φρούτα και μια ιδιαίτερη σος κόκκινου κρασιού . Συνοδέψαμε το γεύμα μας με δυο υπέροχες σαλάτες , βάφλα με ντοματίνια λαχανικά και πικάντικο αποξηραμένο αρμένικο αλλαντικό  και μια  πανδαισία πράσινων λαχανικών , πιπεριά φλωρίνης ,  κρουτόν .  

Info : «Μπαχάρι» Αγίου  Νικολάου 4, Καβάλα, τηλ: 6973356030

Ώρες  Λειτουργίας : 12:00 - 16:30, 19:30 - 00:00

  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου