Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Καταλονία - Η ιεροτελεστία ......των tapas !!!!!! ( Traveling with taste as our guide : Catalonia - The tapas )

Αυτό που κάνει εντύπωση στους περισσότερους που έχουν επισκεφθεί την περιοχή της Καταλονίας (Βαρκελώνη ,Βαλένθια, Τσιρόνα) κι έχουν δοκιμάσει την κουζίνα της είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas που είναι  μικρές μερίδες  με γεύσεις θαλασσινών , λαχανικών και  κρεατικών . Τα tapas δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία για αυτόν που τα δοκιμάζει με τη συνοδεία ενός ποτηριού καλού κρασιού ή μιας κρύας μπύρας ( η San Miguel είναι η καλύτερη κατά την προσωπική μου γνώμη ) . Η λίστα με τα tapas  είναι πραγματικά ατελείωτη , επιλέξαμε και δοκιμάσαμε το παραδοσιακό χοιρινό χαμόν , γεμιστά καλαμαράκια ,  τον ισπανικό πατατοκεφτέ «Bombes  de  la Barceloneta»  με πικάντικες σάλτσες  aioli και bravas από πάνω , το  «Patatas amb queso y chorizo» (πατάτες με λουκάνικο τσορίθο)  , το « Spaguetti de Carabasso Amb Pesto» ( ζυμαρικά  με μια ελαφριά σάλτσα πέστο από πάνω ,κουκουνάρι και φέτες  ισπανικού κατσικίσιου τυριού ) , «Pa amb tomàquet» (είναι το ψωμί αλειμμένο με ντομάτα, ελαιόλαδο και σκόρδο) ,   το «Queso Fresco y Chorizo» (μέσα σε πήλινο λιωμένα   τυριά και αλλαντικά )  και τέλος τους σωλήνες θαλάσσης  ναι διαβάσατε καλά αυτά τα μακρόστενα όστρακα που τα χρησιμοποιούμε εδώ στη χώρα μας για δόλωμα στο ψάρεμα!!!!  μαριναρισμένες με σκόρδο .

 













To ισπανικό τσίπουρο  Orujo de Calicia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου