Αυτό που κάνει εντύπωση στους
περισσότερους που έχουν επισκεφθεί την περιοχή της Καταλονίας (Βαρκελώνη
,Βαλένθια, Τσιρόνα) κι έχουν δοκιμάσει την κουζίνα της είναι η απέραντη
ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas που είναι μικρές
μερίδες με γεύσεις θαλασσινών ,
λαχανικών και κρεατικών . Τα tapas δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία για
αυτόν που τα δοκιμάζει με τη συνοδεία ενός ποτηριού καλού κρασιού ή μιας κρύας
μπύρας ( η San Miguel είναι η καλύτερη κατά την προσωπική μου γνώμη ) . Η λίστα με τα tapas είναι πραγματικά ατελείωτη , επιλέξαμε και δοκιμάσαμε
το παραδοσιακό χοιρινό χαμόν , γεμιστά καλαμαράκια
, τον ισπανικό πατατοκεφτέ «Bombes de la Barceloneta» με
πικάντικες σάλτσες aioli και bravas από πάνω , το «Patatas amb queso y chorizo» (πατάτες
με λουκάνικο τσορίθο) , το « Spaguetti de Carabasso Amb Pesto» (
ζυμαρικά με μια ελαφριά σάλτσα πέστο από
πάνω ,κουκουνάρι και φέτες ισπανικού
κατσικίσιου τυριού ) , «Pa amb tomàquet» (είναι το ψωμί αλειμμένο με ντομάτα,
ελαιόλαδο και σκόρδο) , το «Queso Fresco y Chorizo» (μέσα σε πήλινο λιωμένα τυριά και αλλαντικά ) και τέλος τους σωλήνες
θαλάσσης ναι διαβάσατε καλά αυτά τα μακρόστενα όστρακα που τα χρησιμοποιούμε
εδώ στη χώρα μας για δόλωμα στο ψάρεμα!!!! μαριναρισμένες με σκόρδο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου