ΕνΑ ΓεΥσΤιΚο ΤαΞιΔι
ΑνΑ Το ΚοΣμΟ
Η μπύρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές αλκοολούχων ποτών που μπορεί να προτιμήσει κάποιος, από άποψη υγείας και ομορφιάς. Αφ' ενός γιατί η μέτρια κατανάλωσή της, δηλαδή μέχρι 2 ποτήρια την ημέρα , στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, δεν παχαίνει, όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα από επιστημονικές μελέτες και αφετέρου, γιατί είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με ευεργετική επίδραση στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.
Η μπύρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές αλκοολούχων ποτών που μπορεί να προτιμήσει κάποιος, από άποψη υγείας και ομορφιάς. Αφ' ενός γιατί η μέτρια κατανάλωσή της, δηλαδή μέχρι 2 ποτήρια την ημέρα , στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, δεν παχαίνει, όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα από επιστημονικές μελέτες και αφετέρου, γιατί είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με ευεργετική επίδραση στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ
Οι πρώτες γραπτές αναφορές που αφορούν
την μπίρα και μαρτυρούν ότι ήταν
απαραίτητο ποτό σε κάθε δείπνο, χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν
και προέρχονται από τους Σουμέριους. Αυτοί όμως που μετέφεραν την μπίρα στην
Ιβηρική Χερσόνησο για να περάσει μετέπειτα στη Γαλατία, ήταν οι Ρωμαίοι. Στη
συνέχεια τη σκυτάλη τη παίρνουν οι Γερμανοί, οι οποίοι την υιοθέτησαν τον 1ο
μ.Χ. αιώνα, φτιάχνοντας την από κριθάρι, σιτάρι και ζυθοποιημένη βρώμη,
διαδίδοντάς την στους βόρειους λαούς, οι οποίοι την έκαναν αποκλειστικό ποτό
τους, τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Όσο για τους αρχαίους Έλληνες, αυτοί ήρθαν
σε επαφή με τη μπίρα χάρη στους Αιγύπτιους, αν και τη θεωρούσαν ποτό κατώτερης
ποιότητας σε σχέση με το κρασί.
ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑ
Η μπίρα αποτελείτε κυρίως από νερό σε
ποσοστό 90%. Ανάλογα με την περιοχή στην οποία παράγεται, το νερό έχει
διαφορετική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα. Έτσι εξηγείται το γιατί κάποιες
περιοχές έχουν παράδοση στη παραγωγή μπίρας. Για παράδειγμα το Δουβλίνο στην
Ιρλανδία που έχει σκληρό νερό, είναι το καταλληλότερο μέρος για την παραγωγή Stout μπίρας, όπως η Guiness. Το Plzen στην Τσεχία αντίθετα που έχει μαλακό νερό
είναι το καταλληλότερο μέρος για την παραγωγή Lager μπίρας, όπως η Pilsner Urquell. Στο Μπάρτον
της Αγγλίας πάλι, το νερό περιέχει γύψο που βοηθά εξαιρετικά στην παραγωγή της Ale μπίρας. Προσωπικά
είμαι λάτρης της μπύρας και το δηλώνω μου αρέσουν οι ελληνικές και οι
ευρωπαϊκές μπύρες , βέβαια στην Ευρώπη θα δοκιμάσεις εξαιρετικές ποικιλίες
μπυρών , για πάρτε λοιπόν μια γεύση
!!!!!