Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η ταβέρνα του Ρούτση : Χώρος συνάθροισης φανατικών κρεατολάγνων στη πόλη της Δράμας

INFO : Η ταβέρνα του Ρούτση στη γειτονική Δράμα είναι ένας χώρος όπου θα βιώσεις υψηλή κρεατοφαγική εμπειρία , ο ίδιος ο κ Ρούτσης λατρεύει την ελληνική παράδοση και προσφέρει πεντανόστιμα χειροποίητα εδέσματα που φτιάχνονται στον ξυλόφουρνο . Μοσχαρίσια μάγουλα που σιγοψήνονται ένα ολόκληρο βράδυ στη λαδόκολλα πριν προσγειωθούν στο πιάτο σας , μελωμένα μοσχαρίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα , τρομερή πανσέτα γεμιστή με μανιτάρια και πιπεριές , τζιεροσαρμά , αρνάκι γάστρας με πατάτες και λαγός στιφάδο . Και για τους πιο σκληροπυρηνικούς …τρέχουν τα κοντοσούβλια και τα κοκορέτσια στις σούβλες. Στου Ρούτση θεωρώ πως θα ζήσετε την πιο παραδοσιακή κρεατολαγνική εμπειρία, αναζητήστε τον και θα σας αποζημιώσει στο έπακρον.


TIPS : Στου Ρούτση, Π. Κάβδα 39, τηλ: 25210 30998.












Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

“Nolan” : Ασιατική κουζίνα και με ελληνικές πρώτες ύλες δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά

 O Σωτήρης  Κοντιζάς ξεκίνησε τη πορεία του στο χώρο της εστίασης ως βοηθός του Κύπριου executive chef  Χριστόφορου Πεσκιά στο εστιατόριο «Πbox», στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μεγάλα εστιατόρια του Λονδίνου και της Κοπεγχάγης . Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε επικεφαλής του εστιατορίου “Nolan” , ενώ επιλέχτηκε και ως κριτής στο τηλεοπτικό παιχνίδι masterchef . Ο Ελληνοϊάπωνας  σεφ στο «Nolan» δημιουργεί  καλοδουλεμένα πιάτα comfort food που προσφέρουν ευχαρίστηση και θαλπωρή με την ξεχωριστή γεύση τους . Χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από Ιαπωνία , Βιετνάμ , Κίνα και μέσα σε όλα αυτά βρίσκει χώρο και για διαλεγμένες  πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να πετύχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα . Ξεκινήσαμε  μ’ ένα απρόσμενο πιάτο απολαυστικής γευστικής αβρότητας , φιλέτο μαγιάτικου με σταμναγκάθι (άγριο ραδίκι της κρητικής γης)  και σουτζούκι Μακεδονίας . Η συνέχεια περιελάμβανε ένα γλυκύτατο φιλέτο παλαμίδας σε γιαπωνέζικη βινεγκρέτ μπόνζου και ροδέλες κόκκινης πιπεριάς , για επίλογο διαλέξαμε ένα αλμυρό τυρόπηγμα με σπανάκι και παστουρμά, ήταν χυμώδες και γεμάτο πικάντικες εντάσεις . Συνοδέψαμε με μια ξεχωριστή σαλάτα από καμένα λάχανα και κουνουπίδια , καρύδια και ξερό ανθότυρο Μπαμπούνη από την ορεινή  Νάξο .

Tips : Η κουζίνα του “Nolan”  λειτουργεί 13:00 - 18:00 και 19:00 - 23:45, Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ.: 2103243545

 

 








                                 
  


         

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

«PO'BOYS»…..γεύσεις του αμερικάνικου Νότου στην Αθήνα !!!

Το «PO'BOYS»  γεννήθηκε από το Mama Roux και την προσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα στο Αθηναικό κοινό. 
  Γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο : Το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής. Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120ο C για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ το μενού, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, αλλά έχει και άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου

Το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille – με μυστική συνταγή που έφερε ο Βασίλης από τη Ν. Ορλεάνη, το τραγανό Buttermilk Fried Chicken Burger , αλλά και η  πασίγνωστη Gumbo σούπα πρωταγωνιστούν,  μαζί με το απολαυστικό Mac'N'Cheese, τους λουκουμάδες (Beignets) και τις γλυκιές τάρτες ημέρας.
  Στο Texas λένε ότι δεν είναι σίγουροι για τον αν το BBQ δημιουργήθηκε για τη μπύρα, ή η μπύρα για το ΒΒQ. Ακολουθώντας αυτό το μότο, η μπύρα έχει ξεχωριστή θέση στο menu του PO' BOYS . 40 ετικέτες με μπύρες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες μαζί με διακεκριμένες guest εμφανίσεις από το εξωτερικό και οργανωμένο food pairing, απογειώνουν την εμπειρία του ΒΒQ

TIPS : Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου ,Ψυρρή, Τηλ: 210 3234672












Τα μονοπάτια των γεύσεων της Τήνου (Tinos Food Paths) παρουσιάστηκαν στη Horeca 2019



Η δημιουργική ομάδα «Tinos Food Paths»  παρουσίασε τις δράσεις της  στην φετινή «Horeca» προσκεκλημένη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Gastronomy Forum της έκθεσης HORECA , η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης. Η παρουσίαση περιελάμβανε μαγειρική γλυκών και αλμυρών τηνιακών εδεσμάτων με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προβολή video από την περσινή διοργάνωση των Tinos Food Paths και ομιλίες. Η ομάδα των Tinos Food Paths επιμελήθηκε τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις που προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους . Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα τηνιακά παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς καθώς και τα αμυγδαλωτά. Αντίστοιχα ενθουσίασαν τα δύο αλμυρά πιάτα, τα οποία είχαν για βάση τους το πρώτο την φάβα και το δεύτερο τα μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα σε συνδυασμό με πολλά τοπικά προϊόντα όπως άγρια αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη κ.α . Τα σημεία που τονίστηκαν στις ομιλίες των εκπροσώπων των Tinos Food Paths που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν:
• την προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης της Τήνου.
• τις συνέργιες που χτίζονται μεταξύ πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής.
• την σταδιακή εδραίωση της Τήνου ως γαστρονομικό προορισμό.
• την ενδυνάμωση του εθελοντισμού με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
• το κλίμα «γιορτής» που βιώνει όλο το νησί κατά την διάρκεια των δράσεων.
• Και βέβαια την ανοιχτή πρόσκληση όσων αγαπούν την γαστρονομία στο επόμενο
Tinos Food Paths στις 13 Μαΐου 2019, στο νησί της Τήνου.


Πηγή : https://tinosecret.gr 
Photos : Stathis Harpas





Αμυγδαλωτά Τήνου

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, αγκινάρα Τήνου , ντοματίνια και βινεγκρέτ


Παστέλι Τηνιακό με μέλι

Φάβα με πράσο


Η δημιουργική ομάδα «Tinos Food Paths»






Η επίσημη αγαπημένη της Τήνου η μπύρα  ΝΗΣΟΣ