Τη
συνταγή «Αρνί με δαμάσκηνα και βερίκοκα» επιμελήθηκε
και εκτέλεσε ο executive chef Νίκος Φωτιάδης στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ .
Υλικά :
• 2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη κομμένο σε μερίδες
• ½ κιλό ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
• ½ κιλό ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
• 3 κρεμμύδια σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 5 κ.σ. μέλι
• 4 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.γλ. πιπερόριζα τριμμένη
• χυμός από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
• γαρίφαλο καρφάκια
• μοσχοκάρυδο τριμμένο
• κανέλα ξύλο
• 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Τρόπος παρασκευής :
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστούν. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσουν. Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε από πάνω.
Υλικά :
• 2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη κομμένο σε μερίδες
• ½ κιλό ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
• ½ κιλό ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
• 3 κρεμμύδια σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 5 κ.σ. μέλι
• 4 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.γλ. πιπερόριζα τριμμένη
• χυμός από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
• γαρίφαλο καρφάκια
• μοσχοκάρυδο τριμμένο
• κανέλα ξύλο
• 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Τρόπος παρασκευής :
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε για 2 ώρες να μαριναριστούν. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ροδίσουν. Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε από πάνω.