Info ☛ Είναι τελικά ιεροτελεστία η απόσταξη και παρασκευή του σπιτικού τσίπουρου.
Μπουμπούνισαν για τα καλά τα καζάνια στη περιοχή μας ,μαζευτήκαν όλοι οι φίλοι γύρω
από τους άμβυκες , στρώθηκαν τα τραπέζια , οι μεζέδες τσιτσίριζαν στα κάρβουνα και η ποντιακή λύρα και το ταμπούρλο συνόδευαν τους χορευτές της βραδιάς. Το γλέντι
άναψε για τα καλά και το ζεστό ποτό (40
βαθμούς αλκοόλ) έτρεχε σταγόνα σταγόνα από το χωνί . Και του χρόνου παιδιά καλές τσιπουροκατανύξεις !!!!!!
Tsipouro (Greek: τσίπουρο) is a pomace
brandy from Greece and in particular Thessaly (Tsipouro Tyrnavou), Epirus, Macedonia,
Mani Peninsula, and the island of Crete (where Cretans call it tsikoudia).
Tsipouro is a strong distilled spirit containing 40-45%
alcohol by volume and is produced from the pomace (the residue of the wine
press). It comes in two types: pure and anise-flavored.