Άλλος ένας νομάδας-ζυθοποιός από την Αλόννησο ξεκίνησε να φτιάχνει τις δικές του μπύρες , όλες χειροποίητες, φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες , ονομάζεται Γιώργος Αναγνώστου είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας του εστιατορίου «Δεντρολίμανο» που διατηρεί στη παραλία του νησιού . Η μικροζυθοποιία ονομάζεται “Monachus Brewing” και πήρε το όνομά της από την φώκια Monachus monachus που προστατεύεται στο θαλάσσιο εθνικό πάρκο της Αλοννήσου. Η πρώτη συνταγή που ζυθοποίησε ο Γιώργος ήταν η Monachus «Hoppy Seal» μια μοντέρνα Post Pilsner με έντονη πικράδα , με τρείς αμερικανικούς λυκίσκους να προσδίδουν αρώματα εσπεριδοειδών και κατάλληλη να συνοδέψει ένα καλοκαιρινό γεύμα δίπλα στη θάλασσα , όπως κοτόπουλο, σολομό και δροσερές σαλάτες . Ακολούθησε η Monachus «Crazy Seal» μια δυνατή India Pale Ale-Milkshake με προσθήκη λακτόζης για να προσδίδει πυκνότητα και αίσθηση “γάλακτος” στη μπύρα , τριών αμερικανικών λυκίσκων και τέλος μιας φλοίδας μάνγκο για να συμπληρώσει το αρωματικό προφίλ της. Η μπύρα αυτή θα μπορούσε να συνοδέψει αρμονικά στο τραπέζι σας, ένα γευστικό burger, t-bone προβατίνας στα κάρβουνα , ακόμη και μια ταλιατέλα με ραγού . Ο gypsy- brewer Γιώργος Αναγνώστου παράγει και εμφιαλώνει τις μπύρες του σε ζυθοποιείο του Βόλου . Το συγκεκριμένες μπύρες μπορεί κάποιος να τις βρει προς το παρόν μόνο στο νησί της Αλοννήσου.